90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-4-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ: Αγγέλλεται εξ Ουασιγκτώνος ότι οι Αγγλοι και Αμερικανοί εμπειροτέχναι συνήντησαν τον Πρόεδρον κ. Ρούζβελτ και τον κ. Μακντόναλντ μετά την επιστροφήν αυτών εκ της εκδρομής των εις τον ποταμόν Ποτόμα. Επηκολούθησε μακρά σύσκεψις διαρκέσασα μέχρι του μεσονυκτίου και ήτις επανελήφθη σήμερον. […] Βεβαιούται ότι η αμερικανική κυβέρνησις αποβλέπει μετά συμπαθείας εις το αγγλικόν σχέδιον περί αφοπλισμού, η επί του οποίου συζήτησις θα αρχίση εντός της τρεχούσης εβδομάδος εις την Γενεύην. Ο πρόεδρος κ. Ρούζβελτ, ο κ. Μακντόναλντ και οι οικονομικοί αυτών εμπειρογνώμονες είνε πεπεισμένοι περί της ανάγκης της όσον ένεστι ταχυτέρας συγκλήσεως της Οικονομικής Διασκέψεως.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ: Η ίδρυσις Αντιλεπρικού Σταθμού παρά τω νοσοκομείω λοιμωδών νόσων, επεβάλλετο ίνα αφ’ ενός καταστή δυνατόν και απομονωθή μεγαλύτερος αριθμός λεπρών εκ των εν τη χώρα ελευθέρως κυκλοφορούντων καθ’ όσον δεν ήτο δυνατόν τα λεπροκομεία Σπιναλόγκας και Σάμου να επαρκέσωσι διά την απομόνωσιν των εν Κρήτη λεπρών ους θα περισυνέλεγεν η υπηρεσία. Η ανάγκη επομένως της εξοικονομήσεως χώρου και της αντιμετωπίσεως της καταστάσεως εις ενδεχομένην περισυλλογήν μεγάλου αριθμού λεπρών καθίστατο ως εικός απαραίτητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT