90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-4-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ: Μολονότι εκ του Λευκού Οίκου ανακοινούται επισήμως ότι ο Πρόεδρος Ρούζβελτ υπολογίζει ότι αι δόσεις λόγω πολεμικών χρεών της 15ης προσεχούς Ιουνίου θα καταβληθούν, εξ εγκύρου εν τοσούτω πηγής δηλούται ότι, κατά πάσαν πιθανότητα, ο Πρόεδρος θα ζητήση από το Κογκρέσσον την εξουσιοδότησιν όπως παραχωρήση χρεωστάσιον διά την ληξιπρόθεσμον δόσιν της 15ης Ιουνίου, εφ’ όσον η Γαλλία καταβάλη την καθυστερουμένην δόσιν της 15ης Δεκεμβρίου. […] Η Γερουσία απεδέχθη την διάταξιν την περιλαβανομένην εις το κυβερνητικόν νομοσχέδιον ως και εκείνην δι’ ης εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος Ρούζβελτ να περιορίση την εις χρυσόν περιεκτικότητα του δολλαρίου.

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ: Εις το τμήμα Γενικής Ασφαλείας υπήρχον από ημερών πληροφορίαι, ότι εις το επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής 21 τυπογραφείον Ζ. Ματαράγκα, εξετυπούντο διάφοροι κομμουνιστικαί προκηρύξεις και προπαγανδιστικά φυλλάδια. Κατόπιν τούτου όργανα του ανωτέρω τμήματος μετέβησαν χθες το απόγευμα και ενήργησαν εις το τυπογραφείον αιφνιδιαστικήν έρευναν […]. Κατεσχέθησαν χιλιάδες επαναστατικών προκηρύξεων και κομμουνιστικών προπαγανδιστικών βιβλίων, αποκαλυπτική αλληλογραφία και δελτίον της κομμουνιστικής ενώσεως Αθηνών προς άλλας επαρχιακάς οργανώσεις, διά των οποίων δίδονται οδηγίαι διά την κήρυξιν απεργιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT