90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-5-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΝΙΚΟΤΙΝΗ: Είνε ή δεν είνε το κάπνισμα βλαβερόν εις την υγείαν; Φαίνεται ότι οι ιατροί δεν κατώρθωσαν ακόμη να λύσουν το ζήτημα τούτο μετά βεβαιότητος. Εις την Ιατρικήν Ακαδημίαν των Παρισίων εγένετο τελευταίως μία ενδιαφέρουσα σχετική ανακοίνωσις εκ μέρους των διαπρεπών ιατρών Λωμπρύ, Βαλσέν και Ντεγκλάντ. Κατά την ανακοίνωσιν ταύτην, «αι συγκεντρώσεις της νικοτίνης εις το αίμα του καπνιστού ανταποκρίνονται εις δόσεις ασθενείς ή μεσαίας» χρησιμοποιηθείσας εις ωρισμένα πειράματα, αι οποίαι προκαλούν μεν αύξησιν της πιέσεως του αίματος, αλλά χωρίς ενοχλητικάς συνεπείας διά τον οργανισμόν. Δεν πρέπει όμως να λησμονήται ότι μία δόσις 5 χιλιοστογράμμων νικοτίνης είνε θανατηφόρος διά τον άνθρωπον.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Αι συνομιλίαι του υπουργού της Εθνικής Οικονομίας κ. Πεσμαζόγλου μετά των Τούρκων υπουργών διά την σύναψιν συμβάσεως ανταλλαγής των προϊόντων των δύο κρατών εσυνεχίσθησαν και κατά τας δύο τελευταίας ημέρας. […] Πληροφορούμεθα ασφαλώς ότι αι διαπραγματεύσεις ευρίσκονται περί το τέρμα των. Η εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών δύναται να θεωρήται γεγονός με βάσιν την υποχρέωσιν της Τουρκίας να εισαγάγη ελληνικά προϊόντα αντιπροσωπεύοντα το 35% της εν Ελλάδι εισαγωγής τουρκικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT