90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3–5–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΧΑΛΥΒΔΟΚΡΑΝΟΙ: Κατά τας εκ Βερολίνου πληροφορίας, ο κ. Φραντς Ζέλτε [φωτ. δεξιά], υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Χαλυβδοκράνων, εγένετο δεκτός ως μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Το γεγονός τούτο χαρακτηρίζεται ως πλήρης υποταγή της οργανώσεως των χαλυβδοκράνων εις την άμεσον εξουσίαν του Αδόλφου Χίτλερ. Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο «φύρερ» των Γερμανών φαιοχιτώνων απεφάσισε να ορίση ως αντικαταστάτην του εις την διεύθυνσιν του Κόμματος τον φίλον του κ. Ροδόλφον Ες, διά να αφοσιωθή ο ίδιος εις την πολιτικήν διακυβέρνησιν της χώρας.

ΔΙΑΖΥΓΙΑ: Τα διαζύγια γίνονται σπανιώτερα εις την Αμερικήν, και αν απασχολούν ακόμη κάπως την δημοσίαν γνώμην δεν προκαλούν πλέον τον κρότον τον οποίον προεκάλουν άλλοτε. Oταν τα αμερικανικά δικαστήρια θέτουν τον δάκτυλόν των μεταξύ ανδρός και γυναικός, η γυνή, κατά την παλαιάν παράδοσιν του αμερικανικού ιπποτισμού, έχει κατά κανόνα δίκαιον. Αυτό απεδείχθη ιδίως αληθές εις την περίπτωσιν μερικών πρώην εκατομμυριούχων, οι οποίοι περιπεσόντες κατά τύχην ή εξ ιδιοτροπίας από το τηγάνι του γάμου εις την εσχάραν του διαζυγίου δεν ημπορούν να πληρώσουν τας επιχορηγήσεις και τας αποζημιώσεις εις τας πρώην συζύγους των, αι οποίαι βοούν ζητούσαι εκδίκησιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT