90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΓΚΑΝΤΙ: Ο «μαχάτμα» Γκάντι, ο οποίος ευρίσκεται εις τας φυλακάς της Γεράβδα, ανήγγειλε την απόφασίν του όπως την 8ην τρ. αρχίση νηστείαν 21 ημερών, διά να σώση από την κόλασιν τους «μεμιασμένους» παρίας. Η απόφασις αυτή του αρχηγού των Ινδών εθνικιστών εξέπληξεν ακόμη και τους στενωτέρους φίλους του. Εξηγών την απόφασίν του ο «μαχάτμα» εδήλωσεν ότι από καιρού συνήπτετο μέσα εις την ψυχήν του μία αγρία πάλη, εν τέλει δε επεκράτησεν η σκέψις αυτής της απολυτρωτικής νηστείας. «Δεν επιθυμώ να αποθάνω –συνεπέρανεν ο ημίθεος των Ινδιών– αλλ’ απεναντίας θέλω να ζήσω διά τον αγώνα, αν και είμαι πρόθυμος ν’ αποθάνω δι’ αυτόν. Απαιτείται όμως μία εξαγνιστική θυσία, και δι’ αυτό έλαβα την αμετάκλητον απόφασίν μου».

ΤΙΜΗ ΑΡΤΟΥ: Οιανδήποτε εξέλιξιν και αν ήθελε λάβη η μεταξύ Κράτους και αλευροβιομηχάνων διαφορά, η Κυβέρνησις οφείλει να λάβη παν μέτρον και να εξαντλήση κάθε μέσον ίνα συγκρατήση την τιμήν του άρτου εις το σημερινόν επίπεδον. Ο άρτος είναι, ως γνωστόν, διά το μεγαλύτερον μέρος του εργατικού πληθυσμού της χώρας, η κύρια τροφή και η υπερτίμησίς του θα επιτείνη την οικονομικήν δυσπραγίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT