90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ: […] το επί της Ερυθράς Πλατείας ευρισκόμενον περίφημον Μαυσωλείον του Λένιν εκλείσθη από τινων ημερών εις το κοινόν επειδή το φυλασσόμενον εκεί ταριχευμένον πτώμα του αρχηγού της Μπολσεβικικής Επαναστάσεως παρουσιάζει συμπτώματα αποσυνθέσεως. Είναι γνωστόν ότι, μετά τον θάνατον του Λένιν, το πτώμα του εταριχεύθη και εναπετέθη εντός κρυσταλλίνου φερέτρου. Κάθε χρόνον εκατομμύρια πιστών παρελαύνουν προ του λειψάνου του πρώτου αυτών αρχηγού. Από ημερών, όμως, παρετηρήθη ότι το πτώμα παρουσίαζε τάσεις αποσυνθέσεως, χωρίς να είνε δυνατή η ανεύρεσις της αιτίας τούτου. Κατόπιν αυτού, διετάχθη το κλείσιμον του Μαυσωλείου, ενώ ταυτοχρόνως εσχηματίσθη ειδική επιτροπή περιλαμβάνουσα τους διασημοτέρους ιατρούς και χημικούς της Σοβιετικής Ρωσίας, διά να μελετήση τον τρόπον της διατηρήσεως του πτώματος του Λένιν.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Αγγέλλεται εκ Γενεύης ότι εδόθησαν σήμερον το απόγευμα προς δημοσίευσιν αι γερμανικαί τροποποιήσεις επί του αγγλικού σχεδίου περί αφοπλισμού. Διά των υποβληθεισών τροποποιήσεων ζητείται: α) Η ισοτιμία εις το ζήτημα των εξοπλισμών εις περίπτωσιν μη αφοπλισμού των άλλων Δυνάμεων. β) Κατάργησις του υποβρυχίου πολέμου και γ) των εναερίων επιθέσεων. […] Το προεδρείον της Διασκέψεως θα συζητήση τας γερμανικάς τροποποιήσεις κατά την συνεδρίασιν της Δευτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT