90 χρόνια πριν… 10-5-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Οι άστεγοι πρόσφυγες του Θησείου, οι οποίοι εκτοπίζονται συνεχώς υπό της αρχαιολογικής σκαπάνης αντιμετωπίσαντες την, πώς να την είπωμεν, σκαιάν αναβλητικότητα της αρμοδίας υπηρεσίας του υπουργείου Προνοίας επί βενιζελικών ημερών, ήλπισαν ότι η δραστηριότης του νέου υπουργού κ. Μακροπούλου θα έλυε το χρονίσαν ζήτημα της εγκαταστάσεώς των το ταχύτερον. Οι πρόσφυγες αυτοί πολιορκούν ήδη τα γραφεία μας και μας ζητούν να συνηγορήσωμεν και πάλιν υπέρ της υποθέσεώς των. Το πράττωμεν διά πολλοστήν φοράν ευχαρίστως.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Αγγέλλεται εκ Γενεύης ότι το προεδρείον της Διασκέψεως του Αφοπλισμού απεφάσισε την διακοπήν των συνεδριάσεων της Γενικής Επιτροπής της Διασκέψεως, όπως δυνηθούν οι αντιπρόσωποι της Αγγλίας και Γερμανίας να συνεχίσουν τας συνομιλίας των. […] Προ διημέρου έτι η Διάσκεψις εφαίνετο βαίνουσα προς πλήρες ναυάγιον συνεπεία της αδιαλλάκτου στάσεως της γερμανικής αντιπροσωπείας εις το ζήτημα της εφαρμογής ενιαίου συστήματος στρατολογίας δι’ όλους τους ευρωπαϊκούς στρατούς. […] Ο σχηματισμός ενιαίου μετώπου μεταξύ των κυβερνήσεων Ηνωμένων Πολιτειών, Αγγλίας και Γαλλίας, ηνάγκασεν την Γερμανίαν ν’ αναλογισθή τας συνεπείας της στάσεώς της και […] ν’ αξιώση την επί του παρόντος εφαρμογήν ενός μεταβατικού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT