90 χρόνια πριν… 11-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: Κατά την έναρξιν της συνεδριάσεως [της Βουλής] θα κατατεθή υπό του αρχηγού των Ελευθεροφρόνων κ. Μεταξά [φωτ.] η πρότασις περί παραπομπής του κ. Βενιζέλου εις ειδικόν δικαστήριον ώστε να μη υπάρχει πλέον περίπτωσις συνεχίσεως της διακοπείσης συζητήσεως περί ης προβλέπει η ημερησία διάταξις. Η Αντιπολίτευσις, μετά την ανακοίνωσιν υπό του Προεδρείου της υποβολής της προτάσεως, θα ζητήση όπως η επ’ αυτής συζήτησις διεξαχθή άνευ αναβολής την επομένην, εφ’ όσον η άμεσος αυτής συζήτησις αποκλείεται λόγω της ανάγκης όπως προηγηθή η εκτύπωσις και η διανομή της προτάσεως εις τους βουλευτάς. Ο κ. πρωθυπουργός θα εξηγήση τους γνωστούς λόγους ένεκα των οποίων η κυβέρνησις θεωρεί απαραίτητον την επί δίμηνον παράτασιν της διακοπής των κοινοβουλευτικών εργασιών, ίνα δυνηθή ν’ αφιερωθή εξ ολοκλήρου εις τας ενεργείας και συνεννοήσεις διά την οριστικήν ρύθμισιν του εξωτερικού δημοσίου χρέους.

ΒΟΜΒΕΣ: Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι η κηρυχθείσα 48ωρος απεργία εξακολουθεί. Παρά το Γκοντέλο ερρίφθησαν 13 βόμβαι εις τον εκεί σιδηροδρομικόν σταθμόν. Αι αμαξοστοιχίαι ηναγκάσθησαν ν’ αλλάξουν τα δρομολόγιά των και να επιστρέψουν εις Βαλλενθίαν. Εις Ελ Φερώλ και Θεράντες ερρίφθησαν βόμβαι κατά των εκκλησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT