90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΩΞΗ: Η Βουλή, συμφώνως προς την ληφθείσαν κατά την χθεσινήν συνεδρίασίν της απόφασιν, θα συζητήση κατά την μεθαυριανήν συνεδρίασιν την πρότασιν περί διώξεως του κ. Βενιζέλου. Προβλέπεται ότι η συζήτησις θα τερματισθή κατά την συνεδρίασιν ταύτην, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος, ως εδήλωσε, προτίθεται να ομιλήση μόνον επί της περικοπής των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως της αναφερομένης εις το πραξικόπημα της 6ης Μαρτίου, επιφυλασσόμενος να ομιλήση επί της εναντίον του διατυπωθείσης κατηγορίας κατά την συζήτησιν, ήτις θα διεξαχθή επί του πορίσματος της Ανακριτικής Επιτροπής.

ΜΕΝΟΣ: Το χιτλερικόν μένος εναντίον της διανοήσεως η οποία δεν εξυμνεί τα αγαθά της δικτατορίας και τας χάριτας του «Φύρερ» δεν περιωρίσθη μόνον κατά των σοσιαλδημοκρατών και μαρξιστών συγγραφέων, οι οποίοι, ως εχθροί του χιτλερισμού, θα ήτο ίσως δικαιολογημένον να πάθουν. Ο ανόητος φανατισμός εστράφη και κατά των πνευματικών προϊόντων συγγραφέων διεθνούς φήμης εις σημείον τοιούτον, ώστε ονομαστά έργα των κορυφών της διανοήσεως να ρίπτωνται εις τον σωρόν των άουτο-ντα-φε τα οποία ανάπτουν εις τας πλατείας των γερμανικών πόλεων ευέξαπτοι εθνικοσοσιαλισταί νέοι μη γνωρίζοντες ασφαλώς να κάμουν διάκρισιν μεταξύ έργων τέχνης και προπαγάνδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT