90 χρόνια πριν… 16-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ: Καθόσον δυνάμεθα να γνωρίζομεν, αι απόψεις τόσον του κ. Πρωθυπουργού όσον και της ολότητος των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αφίστανται επί του σημείου ότι η τάσις της αντιπολιτεύσεως και ειδικώτερον του Αρχηγού των Φιλελευθέρων όπως εκτραχύνη την κατάστασιν επιβάλει εις την Κυβέρνησιν, προς εξασφάλισιν της γενικωτέρας προσπαθείας διά την οικονομικήν ανασυγκρότησιν της χώρας, την προσφυγήν εις ριζικωτέρας αποφάσεις. Συγκεκριμένως, εφ’ όσον τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, ή έστω και μεμονωμένως το κόμμα των Φιλελευθέρων, θελήσουν να επεκτείνουν την αδιάλλακτον στάσιν των μέχρις αποχής από τας κοινοβουλευτικάς εργασίας, η Κυβέρνησις κατά την σημερινήν συνεδρίασιν της Βουλής θεωρούσα τερματισθείσαν την συζήτησιν επί της προτάσεως περί διώξεως του κ. Βενιζέλου, θα υποβάλη προς ψήφισιν την νομοθετικήν εξουσιοδότησιν, ευρυτάτου περιεχομένου, και θα ζητήση μετ’ αυτήν την διακοπήν των εργασιών του Σώματος τουλάχιστον επί δίμηνον. Η Κυβέρνησις θα υποβάλη ευθύς αμέσως την νομοθετικήν εξουσιοδότησιν προς ψήφισιν και εις την Γερουσίαν.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Αγγέλλεται εκ Σόφιας ότι εις την Φιλιππούπολιν εφονεύθη ο πρώην πρόεδρος του Μακεδονικού Κομιτάτου Μιχαήλωφ υπό αγνώστων, οίτινες τον επυροβόλησαν καθ’ ην στιγμήν διήρχετο εκ τινός οδού συνοδευόμενος υπό δύο γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT