90 χρόνια πριν… 17-5-1933

54" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΚΑΙΩΜΑ: Εν σχέσει με τα έργα της πλατείας της Ομονοίας, οι διαβάται έχουν παρατηρήσει ότι ενώ επί μήνας ανηγγέλλοντο χωρίς να γίνη έναρξίς των, ήρχισαν έξαφνα και πολύ αφού εγνώσθη διά των εφημερίδων ότι το υπουργείον της Συγκοινωνίας διεφώνει προς την εκτέλεσίν των. Συνεπώς αν η εξ αρμοδίων συσταθείσα Ανωτάτη Πολεοδομική Επιτροπή διαφωνεί εις τα σχέδια των ανθοπωλείων, φανοστατών και λοιπών άλλων, με τα οποία πρόκειται να διακοσμηθή η πλατεία, δικαίωμα έχει το υπουργείον, όχι μόνον την συνέχισίν των να σταματήση, αλλά να υποχρεώση τον Δήμον να επαναφέρη την πλατείαν εις την πρώτην κατάστασίν της.

ΛΟΫΔ-ΤΖΟΡΤΖ: «Υπάρχουν δύο εντελώς διακεκριμένα ζητήματα αναφορικώς προς την Γερμανίαν: Το ζήτημα του διωγμού των Ισραηλιτών και το ζήτημα της στάσεως των Συμμάχων εις τον αφοπλισμόν της Γερμανίας. Ανάμιξις των δύο ζητημάτων θα εσήμαινε την διάπραξιν ανεπανορθώτου σφάλματος. […] Οι πρώην Σύμμαχοι δεν πρέπει να λησμονούν ότι ου μόνον δεν εξεπλήρωσαν τας διά της συνθήκης των Βερσαλλιών αναληφθείσας υπ’ αυτών υποχρεώσεις αλλά και ότι ηύξησαν τους εξοπλισμούς των και ότι η Γερμανία δεν ζητεί άλλο τι ειμή μόνον την εκπλήρωσιν των όρων της συνθήκης ταύτης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT