90 χρόνια πριν… 18-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: «Ολα τα δεινά τα οποία προκαλούν την σημερινήν δυσπραγίαν του κόσμου οφείλονται εις τα σφάλματα των συνθηκών της Ειρήνης [Βερσαλλιών], αίτινες δεν κατέστη δυνατόν να λύσουν τα σπουδαιότερα προβλήματα τα οποία προέκυψαν έκτοτε κατά τρόπον λογικόν και παρέχοντα εγγυήσεις διά το μέλλον. Κατέστη προφανές ότι η αναθεώρησις των θεμελιωδών διατάξεών των ήτο αναγκαία και δι’ αυτούς ακόμη τους συντάκτας των. Από της εποχής εκείνης επίσης ανεφάνησαν αι πολιτικαί και οικονομικαί δυσχέρειαι με τας οποίας ασχολούμεθα σήμερον. Η υπόθεσις καθ’ ην θ’ απετέλει χρήσιμον υπηρεσία διά τ’ άλλα έθνη η οικονομική συντριβή ενός έθνους εξήκοντα εκατομμυρίων απεδείχθη πεπλανημένη».

ΔΙΑΚΟΠΗ: Προ της συνεδριάσεως της Βουλής συνήλθε το Υπουργικόν Συμβούλιον εις σύσκεψιν κατά την οποίαν ο κ. Πρωθυπουργός διετύπωσε την γνώμην ότι, εφόσον ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων και εις την δευτέραν επιστολήν την οποίαν απηύθυνε προς τον πρόεδρον της Βουλής επέμεινεν όπως μη συνεχίση ουδέ συμπληρώση την υπεράσπισίν του κατά της εναντίον του κατηγορίας, θα έπρεπε να διακοπή η σχετική συζήτησις και να παραμείνη εκκρεμής η πρότασις περί παραπομπής του μέχρι της μετά δίμηνον επαναλήψεως των εργασιών της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT