90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-5-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΝΤΜΠΕΡΓΚ: Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Γάστων Μηνς, ο οποίος συνελήφθη, ως γνωστόν, διά την υπόθεσιν της δολοφονίας του μικρού Λίντμπεργ, εδήλωσεν ότι το παιδίον του ενδόξου αεροπόρου ευρίσκεται ακόμη εν ζωή, μεταφερθέν υπό των απαγωγέων του εις το Μεξικόν. Το πτώμα, το οποίον είχεν ευρεθή εις τον κήπον της επαύλεως Λίντμπεργ [φωτ.] ανήκεν, ως είπεν, εις άλλο παιδίον και είχε ριφθή εκεί προς παραπλάνησιν των αρχών. Οι απαγωγείς, ως ανεκοίνωσεν ο συλληφθείς, είνε αποφασισμένοι να αποδώσουν το παιδίον μόνον όταν καταβληθούν εις αυτούς τα ζητηθέντα λύτρα.

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ: Η χθεσινή συνεδρίασις της Βουλής απετέλεσε το πρώτον βήμα προς την εν τη Βουλή σταδιοδρομίαν του… φεμινισμού. Ευθύς άμα τη ενάρξει της συνεδριάσεως και ενώ ο κ. Σλήμαν ωμίλει κατά της παροχής αμνηστείας εις τον κ. Βενιζέλον, μια χαριτωμένη δεσποινίς εγερθείσα εκ του θεωρείου εκραύγασε: «Εύγε!»… Και πριν η Βουλή συνέλθη εκ της καταπλήξεως προσέθεσε με ύφος κοινοβουλευτικόν έντονον: Αυτή είνε η θέλησις του Ελληνικού Λαού! Η ζωηρά αντιπρόσωπος του ωραίου φύλου εξεβλήθη υπό των χωροφυλάκων διά της βίας χωρίς να δυνηθή να συνεχίση… την αγόρευσίν της!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT