90 χρόνια πριν… 22-5-1933 

52" χρόνος ανάγνωσης

ΒΡΥΧΗΘΜΟΙ: Ο διευθυντής του Ζωολογικού κήπου του Βερολίνου εξέδωκε ένα νέον εξαιρετικώς ενδιαφέρον βιβλίον περί της Αφρικής, κάθε αγοραστής του οποίου θα λαμβάνη ως δώρον ένα φωνογραφικόν δίσκον επί του οποίου είνε χαραγμέναι διάφοροι ακουστικαί εντυπώσεις από την μαύρην ήπειρον, ως γαυγίσματα τσακαλιών, βρυχηθμοί αγρίων θηρίων και όλοι οι ψίθυροι του παρθένου δάσους και της ερήμου. Η πρωτοτυπία αυτή ανοίγει, αναμφιβόλως, νέους ορίζοντας εις την εφαρμογήν του φωνογράφου, αποτελεί δε ούτως ειπείν μίαν εξέλιξιν της παλαιοτέρας ιδέας ενός Γάλλου συγγραφέως –του κ. Πιερ Μακ Ορλάν [φωτογραφία]– ο οποίος υπεδείκνυεν εις τους αναγνώστας των έργων του ποίας πλάκας έπρεπε να παίζουν εν είδει υποκρούσεως κατά την ανάγνωσιν των σελίδων του.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: Η στατιστική, ως γνωστόν, έχει σημειώσει αρκετάς προόδους εις όλους τους τομείς και δεν εννοεί, φαίνεται, να αφίση τίποτε που να μην το υποβάλη εις τον έλεγχόν της. Ούτω κατώρθωσε να μετρήση το μήκος όλων των οδών του κόσμου και εύρεν ότι φθάνει τα 14 δισεκατομμύρια και 141 εκατομμύρια ακριβώς. Πρώτη χώρα από της απόψεως αυτής έρχεται η Αμερική […] με 6 δισεκατομμύρια και 190 εκατομμύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT