Αποδοκιμασία, ευκαιρία, στοίχημα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Απόλυτη δικαίωση του κ. Μητσοτάκη και της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνησή του αποτελεί η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές και η πανηγυρική ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου σε αυτήν. Ο κ. Μητσοτάκης παρά τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε η χώρα δείχνει να μην έχει καμία φθορά, ενώ αντίθετα ο κ. Τσίπρας και οι επιλογές του αποδοκιμάζονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο – δημιουργώντας πολύ αντίξοες συνθήκες για την παραμονή του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλότερο από το ποσοστό που του έδιναν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις πέτυχε στις χθεσινές εκλογές το ΠΑΣΟΚ και δείχνει αλλαγή σελίδας για το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, αφού η τελευταία φορά που είχε καταγράψει διψήφιο ποσοστό ήταν το 2012. Δημιουργεί μάλιστα σημαντικές προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής τον Ιούνιο, αφού η χθεσινή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε μεγάλη αποσυσπείρωση.

Είναι φανερό από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ότι οι προτάσεις του κ. Τσίπρα –λαϊκιστικές και δημαγωγικές σε πολλές περιπτώσεις (με αποκορύφωμα τη δέσμευση για κατάργηση της ελάχιστης βαθμολογίας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ)– αλλά και η ισοπεδωτική αντιπολιτευτική στάση του έναντι της κυβέρνησης της Ν.Δ. απερρίφθησαν και αποδοκιμάστηκαν από την πλειονότητα των πολιτών.

Αυτή η αποδοκιμασία αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει με βάση και την υπεύθυνη αντιπολίτευση που κράτησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ότι αυτό μπορεί να γίνει το εναλλακτικό κόμμα εξουσίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη –εφόσον πετύχει την αυτοδυναμία στις κάλπες του Ιουνίου– είναι να προχωρήσει στη νέα τετραετία όλες τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς που έμειναν πίσω (Δικαιοσύνη, λειτουργία του κράτους, θεσμοί και Υγεία) και να επιδιώξει τρόπους συνεννόησης με τα κόμματα της Βουλής –όπως το ΠΑΣΟΚ– που μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο στην πορεία της χώρας.

Η χώρα χρειάζεται συναινέσεις και συντονισμένες προσπάθειες κομμάτων, πολιτών και επιχειρήσεων για να μπορέσει να κλείσει την απόσταση που τη χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κοινωνία είναι ώριμη και το συμφέρον του τόπου το απαιτεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT