90 χρόνια πριν… 24–5–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΝ: «Εις την χώρα μου η πολιτική είναι ευμετάβολος λόγω των κυβερνητικών κρίσεων. Τούτο βεβαίως δεν μεταβάλλει τας πραγματικάς ικανότητας του ελληνικού λαού. Η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είνε ασθενής. Οι Ελληνες δεν είνε σκληροί αλλ’ είναι, οπωσδήποτε, επικίνδυνον να επιστρέψω εις μίαν χώραν την εξουσίαν της οποίας κατέχουν οι εχθροί μας. Εγώ τουλάχιστον δεν θα πατήσω το πόδι μου. Είμαι ευτυχής διότι ευρίσκομαι εις την Γαλλίαν την οποίαν αγαπώ». (Δηλώσεις Πλαστήρα από Γαλλία)

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: Παρίσιοι – Μετά την λήξιν του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, εδόθη προς δημοσίευσιν εις τον Τύπον ημιεπίσημος ανακοίνωσις καθ’ ην το υπουργικόν συμβούλιον, λαβόν γνώσιν των χθεσινών δηλώσεων του κ. Νταίηβις διεπίστωσε μεθ’ ικανοποιήσεως ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι ήρχισαν ν’ αντιλαμβάνωνται καλύτερον προβλήματα τινά της ευρωπαϊκής πολιτικής. Εν σχέσει προς τον αφοπλισμόν, το συμβούλιον εξέφρασε την ευχήν όπως η Διάσκεψις συζητήση κατά πρώτον λόγον το πρόβλημα της ασφαλείας. Διά το ζήτημα των διακυβερνητικών χρεών, το συμβούλιον περιωρίσθη εις την απλήν ανταλλαγήν γνωμών, δεδομένου ότι αι σχετικαί διαπραγματεύσεις πολύ ολίγον προώδευσαν. Καθ’ α ανεκοινώθη, το προσεχές υπουργικόν συμβούλιον θ’ ασχοληθή αποκλειστικώς με την Οικονομικήν Διάσκεψιν του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT