90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΡΕΥΝΑ: H ειδική επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας διέταξεν έρευναν εις την μερίδα των Κερδών και Ζημιών της Τραπέζης Μόργκαν όπως εξακριβωθή ποίον ποσόν θα έδη να καταβάλη η Τράπεζα ως φόρον εις το δημόσιον επί τω σκοπώ όπως αναθεωρηθούν αι διατάξεις του ειδικού νόμου, αίτινες επέτρεψαν εις την Τράπεζαν ταύτην να μη πληρώση φόρον εισοδήματος κατά τα έτη 1931-1932. Εκ των μέχρι τούδε ανακρίσεων, εξηκριβώθη ότι και ο αποβιώσας πρόεδρος Κούλιτζ [φωτ.] ήτο εκ των πελατών της και ότι ούτος ηγόρασε παρ’ αυτής χρεώγραφα άνευ καταβολής φόρου μετά την απομάκρυνσίν του εκ του Λευκού Οίκου. Ο Γερουσιαστής κ. Ουίτνεϋ επραγματοποίησε κέρδη 145.250 δολλαρίων εκ της πωλήσεως χρεωγράφων της εταιρίας Αλεγκάνι, τα οποία αγόρασεν εκ της Τραπέζης Μόργκαν.

ΣΦΑΛΜΑΤΑ: Αγγέλλεται εξ Ιμπουργκ ότι ο αντιπρόεδρος της [γερμανικής] κυβερνήσεως φον Πάπεν, ομιλών εις το εκεί εθνικοσοσιαλιστικόν συνέδριον, ετόνισεν ότι λόγω των σφαλμάτων των συνθηκών ο γερμανικός λαός ευρέθη κατατετμημένος εις διαφόρους χώρας. Το εν τρίτον, είπεν, του γερμανικού έθνους ζη εκτός των συνόρων της Γερμανίας. Αι συνθήκαι των Παρισίων επετάχυναν την Βαλκανοποίησιν της Ευρώπης και ηύξησαν τας αφορμάς των διαταραχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT