90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27-5-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΗΡΝΗΘΗ: Ο Σέρλοκ Χολμς, ο φανταστικός τύπος του δαιμόνιου αστυνομικού τον οποίον παρουσίασεν εις τα έργα του ο μακαρίτης Κόναν Ντόυλ [φωτ.], είνε τόσον συμπαθής, ώστε μερικοί νεώτεροι Αγγλοι μυθιστοριογράφοι εσκέφθησαν να του δώσουν νέαν ζωήν, εμφανίζοντες αυτόν εις ιδικά των έργα. Φαίνεται όμως ότι ο Σέρλοκ Χολμς, ως και ο βοηθός του δόκτωρ Ουάτσον, έχει αποθάνει μαζή με τον δημιουργόν του, τον Κόναν Ντόυλ. Πράγματι, η χήρα του συγγραφέως, παρακληθείσα από τους αναφερομένους Αγγλους συγγραφείς όπως δώση εις αυτούς την άδειαν –έναντι πληρωμής αρκετά στρογγυλών ποσών– να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπον του Σέρλοκ Χολμς εις την νέαν φιλολογικήν παραγωγήν, ηρνήθη κατηγορηματικώς.

ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ: Από μίαν πρόσφατον έκθεσιν, πληροφορούμεθα ότι από τον προϋπολογισμόν των Ηνωμένων Πολιτειών διατίθεται ετησίως ποσόν είκοσι εκατομμυρίων δολλαρίων διά την καταπολέμησιν των μυιών και των κωνώπων. Η αλήθεια είνε ότι τα χρήματα αυτά «πιάνουν τον τόπον των», κατά το κοινώς λεγόμενον. Εναντίον των βλαβερών αυτών εντόμων δεν διεξάγεται μόνον μία συνεχής προπαγάνδα διά τοιχοκολλήσεων και διαλέξεων, αλλά κάθε Απρίλιον διατίθενται μεγάλαι ποσότητες ακαθάρτου πετρελαίου διά την καταστροφήν των ωών των εντόμων τούτων εις τας ελώδεις εκτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT