90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1/6/1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΓΛΩΣΣΙΚΑ: Λαμβάνομεν από καιρού εις καιρόν επιστολάς, αι οποίαι μας κακίζουν διότι συγχωρούμεν εις τον γράφοντα την «Ισπανίαν του 1933» κ. Καζαντζάκην να γράφη την γλώσσαν που γράφει. Θα ηθέλαμεν οι επιστολογράφοι μας, αντί να προσέχουν τόσον την γλώσσαν, να προσέχουν το ύφος, την παρατήρησιν και την βαθυτάτην σκέψιν του γράφοντος. Γλωσσικώς διαφέρομεν και ημείς –και αι άλλαι στήλαι μας το μαρτυρούν– με τον κ. Καζαντζάκην· αυτό όμως δεν αποκλείει να πιστεύωμεν ότι η σειρά των περί Ισπανίας άρθρων του κ. Καζαντζάκη είνε αληθώς θαυμαστή και να λυπούμεθα διότι από τους πουριτανούς της καθαρευούσης δεν έγραψε προ καιρού ούτε εις τόσον ωραία πράγματα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Αγγέλλεται εκ Χάρκοβ ότι λιμός απειλεί ολόκληρον την Ουκρανίαν κατόπιν της επιτάξεως και μεταφοράς εις άλλας περιφερείας της Ρωσσίας των αποθεμάτων των σιτηρών και των άλλων τροφίμων. Η θνησιμότης εις Ουκρανίαν ηύξησε μεγάλως, εσημειώθη δε επιδημία τύφου. Εις τον σιδηροδρομικόν σταθμόν του Χάρκοβ περισυνελέγησαν πλέον των 150 παιδίων εν κακή καταστάσει, τα οποία οι γονείς των εγκατέλειψαν μη δυνάμενοι να τα διαθρέψουν. Αι τιμαί των τροφίμων έφθασαν εις τα μέγιστα ύψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT