90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ: Πολλά και διάφορα ψιθυρίζονται εις το Χόλλυγουντ τελευταίως διά την αντιζηλίαν των δύο γνωστών αστέρων της οθόνης, της Γκρέτας Γκάρμπο και της Μάρλεν Ντήτριχ [φωτ.]. Λέγεται, πράγματι, ότι το ταξίδιον της Μάρλεν Ντήτριχ εις την Ευρώπην, ακριβώς μόλις επέστρεψεν εις την Αμερικήν η Γκρέτα Γκάρμπο, αποτελεί εν είδος προκλήσεως κατά της δευτέρας αυτής. Εις απάντησιν όμως του ανδρικού κοστουμιού με το οποίον κυκλοφορεί οριστικώς πλέον η Μάρλεν, η Γκρέτα απεφάσισε να λανσάρη ένα νέον είδος κοπής των μαλλιών – τα «μαλλιά αλά Γκάρμπο».

ΦΤΩΧΗ: Κατά γενομένας αρμοδίως ανακοινώσεις, τα συμπεράσματα των [ξένων] εμπειρογνωμόνων δύναται να συνοψισθούν εις τα εξής: 1) Ως προς την κατάστασιν της οικονομίας, ανεγνώρισαν ότι η Ελλάς ανήκει πραγματικώς εις την κατηγορίαν των μάλλον πτωχών κρατών. Διεπίστωσαν ότι το εθνικόν εισόδημα της Ελλάδος ανήρχετο κατά το 1932 εις 28 μόνον δισεκατομμύρια σημερινών δραχμών, έναντι 48 σταθεροποιημένων, ποσόν εις το οποίον ανεβιβάζετο τούτο κατά το 1929. Η εξαιρετική αύτη μείωσις του εθνικού εισοδήματος είνε συνέπεια της πτώσεως των τιμών των γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων. Ετόνισαν την απόλυτον ανάγκην διά την τήρησιν ισοσκελούς εμπορικού ισοζυγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT