90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Περί την 11.30΄ μ.μ. της χθες εις όλα τα κέντρα της πρωτευούσης μετεδίδετο η απίθανος πληροφορία ότι ο κ. Ε. Βενιζέλος υπέστη μετά της συζύγου του κ. Ελενας Βενιζέλου δολοφονικήν απόπειραν εκ της οποίας τραυματίας ήτο η σύζυγος του τέως πρωθυπουργού. Οντως, ως αμέσως κατέστη δυνατόν να εξακριβωθή, ο τέως πρωθυπουργός, κατερχόμενος μετά της συζύγου του εκ Κηφισιάς, όπου είχε γευματίσει παρά τω κ. Δέλτα, υπέστησαν δολοφονικήν επίθεσιν εκ μέρους πέντε ατόμων, οίτινες επέβαινον αυτοκινήτου καταδιώξαντος επί πέντε ολόκληρα χιλιόμετρα δρόμου το αυτοκίνητον του κ. Βενιζέλου.

ΑΝΤΙΦΑΣΗ: Ενώ όμως αναγνωρίζεται [από τους ξένους εμπειρογνώμονες] ότι το Κράτος είνε πτωχόν και ενώ διαπιστούται ωσαύτως ότι το εθνικόν μας εισόδημα θα βαίνη μειούμενον, τουλάχιστον μέχρι της συμπληρώσεως των παραγωγικών έργων, τα οποία εκ του υστερήματός μας θα χρηματοδοτήσωμεν, οι ξένοι εμπειρογνώμονες συνιστούν νέας φορολογίας, επαχθεστέραν δηλαδή επιβάρυνσιν του πτωχοτάτου λαού και επομένως αύξησιν του ποσοστού το οποίον αντιπροσωπεύουν αι εισπράξεις του Δημοσίου επί του συνόλου του εθνικού εισοδήματος. Δηλαδή, ενώ κατόπιν των συμπερασμάτων της ερεύνης των θα έπρεπε να υποδείξουν μείωσιν του ποσοστού αυτού, συνιστούν το αντίθετον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT