90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ: Ημάς απασχολεί το από σήμερον μέλλον, αυτό το οποίον διαγράφεται πράγματι επικίνδυνον μετά την τελευταίαν αυτήν εκδήλωσιν της υπάρξεως ασβέστων παθών, αυτό το οποίον έρχεται αντίγραφον του κακού παρελθόντος, αυτό το οποίον είμεθα υποχρεωμένοι να ζήσωμεν διχογνωμούντες, αλληλοϋβριζόμενοι, αλληλοσυκοφαντούμενοι και δολοφονούμενοι, ενώ πράγματι ο πολύς Λαός, ο περί τα δύο κόμματα πολύς κόσμος και κατάκοπος είνε και θέλει να ησυχάση και δεν ζητεί τίποτε άλλο παρά να ζήση διά της εργασίας του ανενόχλητος και με δυσφορίαν του βλέπει ότι φέρεται άκων προς νέας συρράξεις και νέας αιματηράς ταραχάς. (Γ. Βλάχος, με αφορμή τη δολοφονική απόπειρα κατά του Ελ. Βενιζέλου).

ΤΕΤΡΑΜΕΡΕΣ: Ο εν Ρώμη ανταποκριτής του Πρακτορείου Χαβάς αγγέλλει ότι μετά την συνεδρίασιν της Γερουσίας οι πρεσβευταί Γαλλίας, Αγγλίας, και Γερμανίας μετέβησαν εις το Παλάτσο Βενέτσια, όπου εμονογράφη περί ώραν 19:30 μετά του κ. Μουσσολίνι το τετραμερές σύμφωνον εις το ιδιαίτερον Γραφείον του Ντούτσε. […] Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέπτυξε το ιστορικόν του συμφώνου, τονίσας ότι παρέστη ανάγκη τροποποιήσεως του αρχικού κειμένου, λόγω του ότι το σύμφωνον θα έπρεπε να αποτελέση το πόρισμα της συνεργασίας των τεσσάρων δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT