90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟ: Βερολίνον – Αν και το κείμενον του νομοσχεδίου περί χρεωστασίου δεν θα δημοσιευθή προ της αύριον, ο διοικητής της Τραπέζης της Γερμανίας εξέδωσεν επίσημον ανακοινωθέν εν τω οποίω αναγράφονται τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου. Το χρωστάσιον δι’ όλας τας εις το εξωτερικόν πληρωμάς θ’ αρχίση από της 1ης Ιουλίου. Η προθεσμία αύτη ωρίσθη όπως δοθή καιρός και διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τραπέζης της Γερμανίας και των πιστωτών της κατά την προσεχή εβδομάδα εις Λονδίνον. Ο κ. Σαχτ εδήλωσε σχετικώς: Η Γερμανία ενήργησεν ως έντιμος οφειλέτης έτοιμος ν’ ανταποκριθή εις όλας τας υποχρεώσεις του εξαναγκασμένος όμως, επί του παρόντος, ν’ αναστείλη τας πληρωμάς του εφ’ όσον η συγκέντρωσις ξένου συναλλάγματος καθίσταται ανέφικτος.

ΠΟΛΕΜΟΣ: Μετά της Ελλάδος –είπεν ο [πρωθυπουργός της Βουλγαρίας] κ. Μουσάνωφ– ευρισκόμεθα σχεδόν εις τελωνειακόν πόλεμον. Αι απόπειραι προς αποκατάστασιν εμπορικών σχέσεων δεν επέτυχον. Εκ του γεγονότος τούτου δεν υποφέρει μόνον η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ιθύνοντες την εξωτερικήν πολιτικήν της Ελλάδος γνωρίζουν τούτο και διά τούτο από κοινού ήδη αναζητούμεν να εξεύρωμεν τον τρόπον της εξόδου εκ της καταστάσεως αυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT