90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-6-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΔΥΝΑΤΟΝ: «Το ζήτημα των χρεών δέον να εξετασθή προ παντός άλλου ζητήματος υπό των ενδιαφερομένων εθνών. Η Λωζάννη δέον να συμπληρωθή και το περίπλοκον τούτο ζήτημα να διακανονισθή άπαξ διά παντός υπό το πρίσμα της σημερινής καταστάσεως του κόσμου. […] Ο κόσμος είναι αδύνατον να ορθοποδήση άνευ διεθνούς συμφωνίας. Τα τελευταία ολίγα έτη απέδειξαν ότι η ασκουμένη εθνικιστική πολιτική είνε η αφορμή της διεθνούς ενδείας. Αν ο κόσμος δυνηθή να καταστή μία και ενιαία οικονομική οντότης, τούτο θ’ αποβή επ’ αγαθώ ου μόνον ολοκλήρου του κόσμου, αλλά και κεχωρισμένως εκάστου έθνους. Η ταχύτης της συμφωνίας είνε στοιχείον απαραίτητον της επιτυχίας» (Ρ. Μακντόναλντ, πρωθυπουργός Βρετανίας).

ΦΟΒΟΙ: Ο εν Βιέννη ανταποκριτής του πρακτορείου Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι μεταξύ του πολιτικού κόσμου ήρχισαν επικρατούντες φόβοι επικινδύνων περιπλοκών εξ αφορμής δύο δολοφονικών αποπειρών, αίτινες αποδίδονται εις τους εθνικοσοσιαλιστάς. Η μία εξ αυτών έλαβε χώραν εις το Ινσμπρουκ χθες την νύκτα, εστρέφετο δε κατά του διευθυντού της ασφαλείας της επαρχίας Τυρόλου, Βίκτωρος Ριχάρδου Σπάιντλε, όστις επυροβολήθη παρ’ αγνώστων και ετραυματίσθη. Συγχρόνως δύο βόμβαι εξερράγησαν εις την δημοσίαν οδόν παρά το Γκρατς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT