90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14–6–1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΠΛΗΞΗ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι σοβαρά διαφωνία εδημιουργήθη εις την Διάσκεψιν εξ αφορμής της στάσεως της αμερικανικής αντιπροσωπείας, ήτις απείλησε ν’ αποχωρήση της Διασκέψεως κατόπιν της αγορεύσεως του Νοτιοαφρικανού στρατηγού Σματς [φωτογραφία] και των αγορεύσεων άλλων ρητόρων οίτινες εζήτησαν την κατάργησιν των πολεμικών χρεών. Οι αμερικανικοί κύκλοι εξέφρασαν την οδυνηράν έκπληξίν των διά την αγόρευσιν του στρατηγού Σματς, εκ δε της αμερικανικής αντιπροσωπείας ανεκοινώθη ότι αύτη θα μετάσχη των εργασιών της Διασκέψεως μετά την αγόρευσιν του κ. Τσάμπερλαιν.

ΚΡΙΣΗ: Το κακάον είνε από τα προϊόντα εκείνα των τροπικών χωρών τα οποία έχουν αισθανθή περισσότερον όλων των άλλων τον αντίκτυπον της παγκοσμίου κρίσεως. Η κυβέρνησις της αγγλικής αποικίας της Τρινιδάδ ασχολείται ήδη με την μελέτην ενός σχεδίου συστηματοποιήσεως της παραγωγής και του εμπορίου του κακάο εις διεθνή κλίμακα, εις τρόπον ώστε αι τιμαί, όπου δεν ημπορούν να υψωθούν, τουλάχιστον να μην πέσουν ακόμη περισσότερον. Δεδομένου ότι τα 80 εκατοστά της παγκοσμίου παραγωγής του κακάο προέρχονται από τας βρεττανικάς αποικίας ή την Βραζιλίαν, ελπίζεται ότι θα επιτευχθή ταχέως η επίλυσις του σπουδαιοτάτου τούτου προβλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT