90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η Κυβέρνησις των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε τελευταίως σπουδαίας αποφάσεις όσον αφορά τας ναυτικάς της δυνάμεις. Δηλαδή, του λοιπού θα διατηρή εις κατάστασιν πλήρους εξοπλισμού μόνον τα δύο τρίτα του στόλου. Ο αμερικανικός Τύπος διετύπωσε το γεγονός τούτο με τας λέξεις: «Ενα τρίτον του στόλου των Ην. Πολιτειών αποσύρεται της κατά θάλασσαν υπηρεσίας επί εξ μήνας, πράγμα το οποίον σημαίνει οικονομίαν 880 εκατομμυρίων φράγκων». […] Θα παραμείνουν εν υπηρεσία 10 θωρηκτά, 10 καταδρομικά, 60 τορπιλλοβόλα ανοικτής θαλάσσης, 30 υποβρύχια, δύο αεροπλανοφόρα και 94 διάφορα άλλα σκάφη εν οις το πλείστον βοηθητικά.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ: Κατά την απογευματινήν συνεδρίασιν της Διασκέψεως ωμίλησεν ο επί των Εξωτερικών επίτροπος των Σοβιέτ Λιτβίνωφ, όστις εδήλωσεν ότι η σοβιετική κυβέρνησις ουδεμίαν αντίρρησιν έχει εις την εφαρμογήν τελωνειακής εκεχειρίας, αν και παρετήρησεν ότι κράτη τινά επιμένουν εις την διατήρησιν εξαιρετικών μέτρων εναντίον άλλων κρατών. Περαιτέρω ο Λιτβίνωφ προέτεινε την κατάργησιν πάντων των μέτρων τούτων και προσέθεσεν ότι λίαν συντόμως η σoβιετική κυβέρνησις θα δώση εις το εξωτερικόν παραγγελίας αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων διά την σοβιετικήν βιομηχανίαν επί τω όρω της παροχής εις την Ρωσίαν μακροπροθέσμων πιστώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT