90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16–6–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ: Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε χθες εις την προαναγγελθείσαν νέαν αυτής συνεδρίασιν και ησχολήθη διά μακρών με το παλαιοημερολογιτικόν κυρίως ζήτημα. […] Κυριώτερον σημείον του πορίσματος είνε ότι επιτρέπεται εις τους παλαιοημερολογίτας να εκπληρούν τα θρησκευτικά καθήκοντά των υπό τον όρον ότι τας ακολουθίας των θα τελούν κληρικοί οριζόμενοι απ’ ευθείας υπό της εκκλησίας και ότι κατά την λειτουργίαν υποχρεωτικώς θα μνημονεύηται ο κατά τόπους μητροπολίτης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: Λίαν ενδιαφέροντα πράγματα πληροφορείται κανείς από τας δημοσιευομένας εν Αγγλία επισήμους στατιστικάς. Μία πρόσφατος εξ αυτών αναφέρεται εις το κεφάλαιον των γάμων και των διαζυγίων. Προκύπτει εξ αυτής ότι ο αριθμός των γάμων εις την Αγγλίαν είνε ήδη αρκετά μεγάλος, υπολογιζομένου ότι, κατά μέσον όρον, κάθε τρία λεπτά της ώρας συνάπτεται εις γάμος. Αντιθέτως, όμως, κάθε εικοσιτετράωρον είκοσι περίπου συζυγικά ζεύγη διαλύουν τους δεσμούς των. Αλλά και μερικά άλλα στατιστικά δεδομένα δεν είνε ολιγώτερον ενδιαφέροντα. Ούτω, όπως προκύπτει, κάθε λεπτόν κατασκευάζονται 160 νέα ζεύγη υποδημάτων και 20 ομβρέλλαι. Εις το ίδιον διάστημα καταναλίσκονται τόννοι ολόκληροι γλυκισμάτων, 30.000 σιγαρέττα και 48.000 σπίρτα. Κάθε ώραν, 25 νέα αυτοκίνητα εξέρχονται από τα εργοστάσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT