90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-6-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ: Λονδίνον – Εξηκολούθησαν και σήμερον ενταύθα αι συνομιλίαι των αντιπροσώπων των τριών εκδοτικών Τραπεζών και των ανωτάτων υπαλλήλων των τριών υπουργείων των Θησαυροφυλακίων Αγγλίας, Γαλλίας και Ην. Πολιτειών. Αι εφημερίδες βεβαιούν ότι κρίνεται ως πιθανή η πραγματοποίησις προσωρινής σταθεροποιήσεως των νομισμάτων των τριών χωρών, εν συνδυασμώ προς την ήδη επιτευχθείσαν τελωνειακήν εκεχειρίαν. Ο υπουργός του Θησαυροφυλακίου κ. Νέβιλ Τσάμπερλαιν [φωτ.] εξ άλλου, εις επιστολήν του προς τον γραμματέα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ως και προς τους διοικητάς των μεγάλων Τραπεζών, δηλοί ότι, κατά την κρίσιν του, «η χώρα δεν είνε εις θέσιν να διαθέση μεγάλα χρηματικά ποσά εις μακροπρόθεσμα δάνεια προς ξένας χώρας» και ζητεί παρ’ αυτών να μην προβαίνουν εις τοιούτου είδους συναλλαγάς.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Η εν Λονδίνω ελληνική αντιπροσωπεία θέτει προς συζήτησιν ενώπιον της Παγκοσμίου Οικονομικής Διασκέψεως το ζήτημα της εξαγωγής των ελληνικών προϊόντων και ιδία του καπνού, ο οποίος αποτελεί ως γνωστόν το σπουδαιότερον κεφάλαιον της εθνικής μας οικονομίας. Είναι πράγματι η πρώτη προσπάθεια η οποία καταβάλλεται, και δη υπό συνθήκας τόσον εξαιρετικάς, όπως δοθή ανετωτέρα διέξοδος εις τα γεωργικά μας προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT