Εκλογές στην Αντίπαρο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Στην Αντίπαρο η Ν.Δ. πήρε 50,4% (ανέβηκε 5 μονάδες από το 2019) και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,6% (έχασε 20) στις τελευταίες εκλογές. Τίποτα προεκλογικό δεν υπάρχει στο νησί – μόνο η αγωνία μήπως γίνουν τρίτες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι.

Οπου και να σταθείς ακούγονται τρυπάνια. Οι εργασίες με βαριά μηχανήματα σταματούν από 15 Ιουλίου μέχρι 25 Αυγούστου, όταν το νησί έχει τουλάχιστον δεκαπλάσιο πληθυσμό, 15.000-20.000 περίπου.

Αυτοί που ξέρουν λένε για ογδόντα άδειες οικοδομής μέσα στη χρονιά. Τα γιαπιά είναι διάσπαρτα, υπάρχει ακόμη ακατοίκητος χώρος, οπότε οι ιδιοκτήτες γης και οι εργολάβοι δεν ανησυχούν ότι θα σκάσει «φούσκα» όπου να ‘ναι.

Το νησί έχει ήδη κόσμο, κυρίως από το εξωτερικό. Διακόσια εισιτήρια τη μέρα κόβονται κατά μέσον όρο στο Σπήλαιο και περισσότερα το Σαββατοκύριακο.

Σε ένα πολυτελές συγκρότημα, με 2.000 ευρώ το βράδυ πάνω-κάτω, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Αυγούστου.

Ο Τομ Χανκς, στον οποίο οφείλει η Αντίπαρος μεγάλο μέρος της δόξας της, δεν έχει έρθει ακόμη για διακοπές, αλλά ήδη γίνονται προετοιμασίες για ένα πολυήμερο πάρτι στα γενέθλιά του, τον Ιούλιο.

Τίποτα προεκλογικό δεν υπάρχει στο νησί – μόνο η αγωνία μήπως γίνουν τρίτες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν είναι πια σπάνιο να βλέπεις celebrities στο καλντερίμι, από την Εύα Μέντες (πέρυσι) μέχρι Ελληνίδες influencers που «γκρεμίζουν» το Instagram με φωτογραφίες μπροστά στη βάρκα της Μανταλένας, που έχει μείνει στο λιμάνι για να θυμίζει την εποχή της αθωότητας.

Το νησί έχει ακόμη την ενέργεια του εναλλακτικού, γιατί υπάρχει πάντα το κάμπινγκ με τους γυμνιστές που ξεκινούν μετά τις 2 τη νύχτα για τη θρυλική La Luna. Γιατί τα σπίτια, ακόμη και τα πιο μεγάλα, είναι χαμηλά και με λίγες αρχιτεκτονικές παρασπονδίες σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, γιατί οι κήποι είναι φροντισμένοι και οι βουκαμβίλιες παντού, γιατί οι οργανωμένες παραλίες είναι λιγότερες από τις ανοργάνωτες, γιατί στο όνομα του νησιού υπάρχει το «αντί».

Γίνονται έργα υδροδότησης στον δρόμο για τον Αη Γιώργη, τον μοναδικό κεντρικό. Φέτος είχε μεγάλη ανομβρία και η υπεράντληση υδάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ενός μικρού νησιού με μεγάλες πισίνες.

Ισοδύναμο είναι το πρόβλημα της στέγασης για εργαζομένους. Το δημοτικό λεωφορείο δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια γιατί δεν βρίσκουν οδηγό γι’ αυτόν τον λόγο.

Η Χώρα είναι γεμάτη μαγαζιά, δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο παρόλο που τα ενοίκια είναι υψηλά (από 15.000 μέχρι 30.000 ευρώ τον χρόνο και συχνά χρειάζονται ανακαίνιση).

Απέναντι στην κοσμογονία της Αντιπάρου βρίσκεται το ακατοίκητο Δεσποτικό με τον ναό του Απόλλωνα και ανάμεσά τους μια ακόμη νησίδα, το Τσιμηντήρι, ανασκαφές και εκεί. Στην αρχαιότητα θα πρέπει να ήταν ένα ενιαίο νησί που κόπηκε στα τρία. Οι ιστιοπλόοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο σημείο στο Αιγαίο και οι ψαροντουφεκάδες ότι δεν υπάρχει αλλού τέτοιος βυθός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT