90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-6-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ: Ο υπουργός του Θησαυροφυλακίου κ. Τσάμπερλαιν, ομιλών ενώπιον της Νομισματικής υποεπιτροπής της Διασκέψεως και εξετάζων τα μέτρα δι’ ων θα καταπολεμηθή η παγκόσμιος εμπορική κρίσις, εδήλωσεν ότι το εφθηνόν χρήμα είνε απαραίτητον διά την ανόρθωσιν του εμπορίου, ετόνισε δε ότι είνε ανάγκη όπως αι τράπεζαι γνωρίσουν την παρ’ αυτών ακολουθουμένην νομισματικήν πολιτικήν τόσον έναντι του εμπορίου όσον και της βιομηχανίας. […] Το ακριβόν χρήμα ή και το μετρίως ακριβόν –όπως συμβαίνει σήμερον– αποτελούν εμπόδιον εις την οικονομικήν ανόρθωσιν. [φωτογραφία: Τράπεζα της Αγγλίας].

ΕΚΠΟΔΩΝ: Ο υφυπουργός των Οικονομικών κ. Ευλάμπιος κατήρτισε το σχέδιον του Διατάγματος περί μειώσεως του φόρου των δημοσίων θεαμάτων του μουσικού θεάτρου, ήτοι του μελοδράματος, της οπερέττας και της επιθεωρήσεως, πρόκειται δε μεταξύ των πρώτων να το θέση υπ’ όψει της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως. […] Δικαιολογών την μείωσιν ταύτην ο κ. Υφυπουργός εδήλωσεν ότι ιδιαίτερος λόγος όστις τον ώθησε εις την απόφασιν της μειώσεως του φόρου του μουσικού θεάτρου είνε και η δι’ αυτού προσγινομένη ενίσχυσις της συμπαθούς τάξεως των μουσικών, ους η μηχανική μουσική έθεσε εκποδών κατά τους τελευταίους καιρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT