90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΟΛΙΟΤΗΣ: Υπό τον τίτλον «Πλήρης αποκάλυψις της υποκρισίας του Χίτλερ», η εφημερίς της άκρας αριστεράς «Ρέυνολντς» δημοσιεύει άρθρον αποκαλύπτον με συγκεκριμένας λεπτομερείας τους μυστικούς εξοπλισμούς της Γερμανίας. Το άρθρον αρχίζει χαρακτηρίζον ως «αριστούργημα δολιότητος» τον πρόσφατον συμφιλιωτικόν λόγον του Χίτλερ εις το Ράιχσταγκ και συνεχίζει: «Η Γερμανία συγκεντρώνει όπλα και ανασυγκροτεί την στρατιωτικήν της δύναμιν».

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ: Λονδίνον – Μεταξύ των προτάσεων αίτινες υπεβλήθησαν εις την Οικονομικήν Επιτροπήν, υπάρχει μία εκ μέρους της Ελληνικής αντιπροσωπείας, δι’ ης συνιστάται η συνομολόγησις ειδικών εμπορικών συνθηκών μεταξύ των μεγάλων πιστωτριών Δυνάμεων και των μικρών οφειλετίδων τοιούτων, δι’ ων θα διευκολυνθή εισαγωγή των προϊόντων των οφειλετίδων χωρών εις τας πιστωτρίας με περιωρισμένα τέλη επί τω σκοπώ της εξασφαλίσεως της υπηρεσίας του εξωτερικού δημοσίου χρέους και της εξουδετερώσεως των σημερινών δυσχερειών εις την μεταφοράν κεφαλαίων […] Η υποβληθείσα ελληνική πρότασις περί διευκολύνσεως εκ μέρους των μεγάλων κρατών προς τα μικρά διά την εξαγωγήν ωρισμένων προϊόντων προς πληρωμήν του δημοσίου χρέους συζητείται υπό των αρμοδίων κύκλων της Διασκέψεως, οι οποίοι την κρίνουν ως δυναμένην να επιφέρει θετικά πράγματι αποτελέσματα εάν τελικώς καταστή δυνατή η εφαρμογή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT