90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-6-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ: «Από του ενός άκρου της Ελλάδος έως του άλλου οι Ελληνες έστρεψαν τα βλέμματα προς τους εκλογείς του Νομού Θεσσαλονίκης, αναμένοντες την ετυμηγορίαν της 2 Ιουλίου. Ο λόγος όστις επροκάλεσε την επανάληψιν της εκλογής ήτο η επανόρθωσις ενός βαρέος αδικήματος το οποίον από μακρού καιρού εγένετο εις βάρος των συμπολιτών ημών Ισραηλιτών. Αι κυβερνήσεις αι οποίαι ηδιαφόρουν διά το ζήτημα της ισότητος του ελληνικού λαού, προς τον μόνον σκοπόν της εξυπηρετήσεως των κομματικών συμφερόντων των, είχον επιβάλει εις τους Ελληνας Ισραηλίτας την ταπείνωσιν του χωριστού εκλογικού συλλόγου, υποτιμώσαι ούτω την ελληνικότητα των Ισραηλιτών και τον πατριωτισμόν των. Το βαρύ τούτο αμάρτημα αντίκρυσεν η απόφασις του εκλογοδικείου» [Ι. Μεταξάς στη Θεσσαλονίκη].

ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΜΑΤΑ: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να λάβουν γνώσιν των χθεσινών συμβάντων του Πειραιώς, όπου δύο δημόται εγρονθοκόπησαν δημοτικόν σύμβουλον διότι δεν είχε φροντίσει διά την επέκτασιν του δικτύου υδρεύσεως. Εάν η μετά γρονθοκοπημάτων κριτική εγκαινιασθή τελικώς, υποθέτομεν ότι τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις τον Πειραιά δεν θα μείνη δημότης ο οποίος να μη εξασκήση τον έμπρακτον αυτόν έλεγχον επί των εκλεκτών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT