90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26–6–1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ: Η «Εφημερίς του Φος» ανακεφαλαιώνει εν αρχή τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδος ήτοι την διάλυσιν των γερμανικών εθνικιστικών επιθετικών οργανώσεων, διάλυσιν των σοσιαλδημοκρατών, μέτρα κατά του Καθολικού Βαυαρικού Λαϊκού κόμματος, υπόταξιν των χαλυβδοκράνων υπό τον σταυρόν των εθνικοσοσιαλιστών, μέτρα εναντίον του υπό τον Λόντορφ συνδέσμου των Τάννεμπεργκ και επίθεσιν κατά των καθολικών λαϊκών οργανώσεων. […] Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδος προοιωνίζονται το τέλος του κοινοβουλευτισμού. Είναι ζήτημα ελαχίστου μόνον χρόνου η συγχώνευσις των δύο άλλων εθνικιστικών διακλαδώσεων του ενιαίου μετώπου του Χούγκεμπεργκ και του κόμματος του Κέντρου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: […] ∆εν φαίνεται να έπεσαν καθόλου έξω εκείνοι οι οποίοι ευφυολογούντες παρομοίασαν την κατάστασιν της πλατείας με την συνεχώς διαταρασσομένην ελληνικήν… ομόνοιαν. […] Το καταπληκτικώτερον όλων υπήρξε το γεγονός ότι η κεντρική πλατεία των Αθηνών ήτο και είνε εντελώς εστερημένη φωτισμού. Μάλιστα το πράγμα όσον και αν φαίνεται απίστευτον είνε αληθές. Εάν δεν υπήρχον τριγύρω τα κέντρα –καφενεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, μπαρ– η πλατεία της Ομονοίας θα έπλεεν εις σκότος βαθύτατον προς δόξαν και τιμήν των Αθηναίων Δημάρχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT