90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27-6-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΜΕΡΙΔΑΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ: Οταν προ μηνός εις ένα περιοδεύον θηριοτροφείον το οποίον είχε στήσει το «σεράι» του εις τα πρόθυρα των Παρισίων, παρέστη ανάγκη να φονευθή εις εξαγριωθείς λέων, ο παρισινός ξενοδόχος Μορώ εσκέφθη να παραθέση ένα μεγάλο γεύμα εις το οποίον θα ετρώγετο, μαγειρευμένος κατά διαφόρους τρόπους, ο λέων αυτός. Μεταξύ των κεκλημένων συγκατελέγετο και η μαύρη Αφροδίτη Ιωσηφίνα Μπαίκερ, η οποία όμως ενώ αρχικώς είχε δεχθή την πρόσκλησιν δεν μετέβη εις το ασύνηθες συμπόσιον, άγνωστον διά ποίους λόγους. Με μεγάλην της, όμως, έκπληξιν έβλεπε την επομένην εις τας παρισινάς εφημερίδας μακράς περιγραφάς της λαιμαργίας της, με την οποίαν κατεβρόχθιζε τας μερίδας του λέοντος, που δεν είχεν ιδή εις τα μάτια της ούτε ζωντανόν, ούτε μαγειρευμένον.

ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΑ: […] Επειδή δε τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία και τα διάφορα άλλα μικρομάγαζα επληθύνθησαν εις τας λαϊκάς ιδίως συνοικίας, δεν θα ήτο άσκοπον να επανέλθη γενικώς εν ισχύϊ και το αχρηστευθέν μέτρον της σωτηρίου προειδοποιήσεως διά σχετικής ταινίας αναγραφούσης «καθαρόν» ή «ακάθαρτον», επί της προθήκης των μέχρι τούδε ανεξερευνήτων κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT