90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28–6–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ: Εις εν προάστειον της Λίβερπουλ, εις ηλικίαν 77 ετών απεβίωσε προ ημερών ο πλοίαρχος Ουίλλιαμ Τόμας Τάννερ, ή ήρως της «Λουζιτανίας», εις εκ των γενναιοτέρων ναυτικών του βρεττανικού εμπορικού στόλου. […] Κατά το 1903 διά πρώτην φοράν έγινεν ο Τάρνερ κυβερνήτης ενός υπερωκεανείου. Διαδοχικώς εχρημάτισε πλοίαρχος της «Ουμβρίας», της «Καρπαθίας», της «Ιβερνίας», της «Μαυριτανίας», της «Ακουϊτανίας», και «Λουζιτανίας». Και ήτο αυτός ακριβώς κυβερνήτης του τελευταίου τούτου υπερωκεανείου, όταν το ετορπίλλισαν οι Γερμανοί κατά την διάρκειαν του πολέμου, οπότε ανεδείχθη όλη η γενναιοψυχία του γηραιού Αγγλου «θαλασσολύκου».

ΙΘΥΝΟΥΣΑ ΓΡΑΜΜΗ: Ο Ελλην υπουργός των εξωτερικών κ. Μάξιμος εδήλωσεν ότι η γραμμή ην εχάραξεν η ελληνική αντιπροσωπεία διά της προτάσεώς της περί πληρωμής των χρεών εις εμπορεύματα αποτελεί την ιθύνουσαν γραμμήν των ελληνικών απόψεων, την οποίαν οι Ελληνες αντιπρόσωποι θα έχουν πάντοτε υπ’ όψει των. «Ελπίζομεν» είπεν ο κ. Μάξιμος «ότι τόσον αι ελληνικαί απόψεις όσον και η ελληνική δήλωσις θα ληφθούν υπ’ όψιν». Εν τω μεταξύ, […] δεν πρέπει ν’ αναμείνη [τις] νεωτέραν εξέλιξιν των ελληνικών ζητημάτων προ του τερματισμού των συνομιλιών μετά των ομολογιούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT