90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29-6-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΡΩΣ: Εις την Νέαν Υόρκην ωργανώθη προ εβδομάδος μία έκθεσις των ερωτικών επιστολών διαφόρων μεγάλων ανδρών. […] Μία από τας μακροσκελεστέρας εκ των ούτω εκτεθεισών επιστολών ήτο η του ναυάρχου Νέλσωνος (φωτογραφία σε γραμματόσημο) προς την λαίδην Χάμιλτων περιλαμβάνουσα την εξής περιφλεγή φράσιν: «Εάν την στιγμήν αυτήν, αγαπητή Εμμα, ημπορούσα να σε σφίξω εις την αγκάλην μου, δεν θα εζήλευα ούτε ένα βασιλέα». Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εις τας επιστολάς προς την εκλεκτήν της καρδίας του εγένετο κυριολεκτικώς υψιπετής ποιητής: «Θα ήθελα να είχα πτερά –γράφει ο σοφός εφευρέτης του αλεξικέραυνου– διά να πετάξω κοντά, να φθάσω εμπρός εις το παράθυρόν σου και να σου ψιθυρίσω λόγους έρωτος».

ΕΜΜΕΝΟΥΝ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι αναφορικώς προς τας συνομιλίας αίτινες συνεχίζονται επί των νομισματικών προβλημάτων, ανακοινούται ότι θεωρείται πλέον ως βέβαιον ότι αι ευρωπαϊκαί ηπειρωτικαί δυνάμεις αι εξακολουθούσαι να εμμένουν εις την χρυσήν βάσιν είνε αποφασισμέναι να μη αποστούν αυτής οιαδήποτε και αν είνε η υποτίμησις του δολλαρίου. Απεφασίσθη σχετικώς κοινή ενέργεια, και δεν απομένει ειμή να εξετασθούν τα τεχνικά μέτρα διά των οποίων η ενέργεια αύτη θα εκδηλωθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT