90 χρόνια πριν… 30-6-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: Λονδίνον – Η ελληνική αντιπροσωπεία ανεκοίνωσεν αναφορικώς προς το ζήτημα των παρεχομένων κρατικών επιχορηγήσεων προς την εμπορικήν ναυτιλίαν, επί του οποίου διηξήχθη μακρά συζήτησις ενώπιον της αρμοδίας υποεπιτροπής της Οικονομικής Διασκέψεως, ότι η Ελλάς ουδεμίαν παρομοίαν επιχορήγησιν παρέχει και ότι θεωρεί τας υπό τύπον άμεσον ή έμμεσον αναλόγους εισφοράς ως παράγοντα αντιοικονομικόν, φρονεί δε ότι εκ παραλλήλου προς το ζήτημα των κρατικών επιχορηγήσεων θα έπρεπε να συζητηθούν ως αποτελούντα έμμεσα πλεονεκτήματα διά τους μεν, μειονεκτήματα δε εις βάρος των άλλων και τα εξής: α) Η καθιέρωσις διακρίσεων μεταξύ των πλοίων άτινα φέρουν διάφορον σημαίαν εις το ζήτημα των φορτίων, των βραβείων ασφαλίσεων και των κανονισμών κατατάξεως. β) Ουδεμία διάκρισις σημαιών εις την διεθνή ναυλαγοράν.

ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ: Μερικά στοιχειώδη μέτρα τα οποία είχον άλλοτε εφαρμοσθή χάριν της δημοσίας υγείας ολίγον κατ’ ολίγον εξηφανίσθησαν. Τα καλύμματα με τα οποία προεφυλάσσοντο τα φρούτα των οπωροπωλείων και τα σφάγια των κρεοπωλείων, το ασβέστωμα των ρείθρων και η καταδίωξις της μυίγας η οποία κατά σμήνη περιίπταται, όλα αυτά εγκατελείφθησαν διά να επανέλθουν σπασμωδικώς εν περιπτώσει επιδημίας, δηλαδή όταν δεν θα χρειάζωνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT