90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4–7–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΡΒΥΛΑ: Προ καιρού κάποιος Βιεννέζος έκαμεν εις το Βερολίνον μίαν πνευματώδη διάλεξιν, η οποία εσημείωσε μεγάλην επιτυχίαν. Επρόκειτο περί της ανδρικής μόδας. Ο «κονφερασιέ» επεχείρησε να αποδείξη ότι οι Γερμανοί είχον χάσει τον πόλεμον επειδή οι φαντάροι των εφορούσαν μπόττες και όχι απλάς αρβύλας. Η μπόττα είναι είδος υποδήματος καταλλήλου διά τους ιππείς και δεν προσαρμόζεται καθόλου εις την πορεία. Είνε όμως γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν μεγάλην αδυναμίαν προς την μπότταν… Η θεωρία αυτή εγένετο δεκτή με μειδιάματα, ως παραδοξολογία, κατά το μάλλον ή ήττον αστεία. Εν τούτοις, εσχάτως, ως αγγέλλεται, ο υπουργός της Ράιχσβερ, έπειτα από μακράς συζητήσεις μεταξύ οπαδών της μπόττας ή της αρβύλας, απέκλινεν οριστικώς υπέρ του τελευταίου τούτου. Ούτω, οι Γερμανοί στρατιώται του πεζικού θα φορούν του λοιπού, εν εκστρατεία, κοινά άρβυλα.

ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ: Ο Μαξ Κόζιν, όστις συνώδευσε τον καθηγητήν Πικάρ εις το πρώτον ταξίδιόν του προς την στρωματόσφαιραν, εξετέλεσε πτήσιν προς την στρωματόσφαιραν προς τον σκοπόν να δοκιμάση διάφορα επιστημονικά εργαλεία. Το αερόστατον αυτού μετά εικοσιτετράωρον παραμονήν εις τα ύψη προσεγειώθη εις την μικράν πόλιν Σαιν Βιτ, νοτίως των Παρισίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT