90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-7-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Μόσχα – Ο Σοκολνίκωφ [φωτογραφία] ανεκοίνωσε προς τον ενταύθα Ιάπωνα πρέσβυν ότι αν και η ανάκρισις εις Καμτσάκα δεν ετερματίσθη, εξηκριβώθη ότι η σύγκρουσις μεταξύ της παραμεθορίου φρουράς και των τριών Ιαπώνων αλιέων έλαβε χώραν την 15ην παρελθόντος Ιουνίου εις την περιφέρειαν του ακρωτηρίου Ολγας, ότι το προσωπικόν της φρουράς, μετά την σύγκρουσιν, εξηφανίσθη και ότι αι γενόμεναι έρευναι έφεραν εις φως ότι οι Ιάπωνες αλιείς εφονεύθησαν υπό συνθήκας αίτινες απέκλειον την προσφυγήν εις τα όπλα εκ μέρους των πυροβολούντων φρουρών. Ο Σοκολνίκωφ εδήλωσε εις τον Ιάπωνα διπλωμάτην ότι η σοβιετική κυβέρνησις θα λάβη αυστηρά μέτρα τιμωρίας των ενόχων και θ’ αποζημιώση τας οικογενείας των θυμάτων.

ΑΝΑΒΟΛΗ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι η αναβολή των εργασιών της Διασκέψεως θεωρείται ως αναπόφευκτος. […] Οι αντιπρόσωποι Γαλλίας και Βελγίου υπεστήριξαν την πρότασιν καθώς, προς γενικήν κατάπληξιν, και ο Αμερικανός αντιπρόσωπος. Ετερος Αμερικανός αντιπρόσωπος εξέφρασε την γνώμην ότι η Διάσκεψις θα ηδύνατο να επαναλάβη τας εργασίας της όταν το αμερικανικόν πρόγραμμα διά την αναζωογόνησιν των εμπορικών συναλλαγών ήγετο εις πέρας και εβελτιούντο αι συνθήκαι αι ευνοούσαι την συνεννόησιν εκατέρωθεν του Ατλαντικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT