90 χρόνια πριν στην «Κ»…8 – 7 – 1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Τι θα συνέβαινε εάν, διά τον ένα ή τον άλλον λόγον, ο πρόεδρος του Ράιχ [Χίντεμπουργκ] εξηφανίζετο από της πολιτικής σκηνής; Θα ευρίσκετο ο διάδοχός του; Τοιούτος διάδοχος θα ηδύνατο να είνε μόνον ο Χίτλερ. Αλλ’ ο Χίτλερ ουδέποτε θα εγκατέλειπε το αξίωμα του καγκελλαρίου. Το ζήτημα τίθεται από τούδε διότι πράγματι μετά την έκλειψιν του κ. Χούγκεμπεργκ και του εθνικιστικού κόμματος, ο πρόεδρος του Ράιχ δεν είνε πλέον πρόεδρος. Η διήμερος συνομιλία την οποίαν είχεν εις την εν Νόυντεκ έπαυλίν του [φωτογραφία] με τον καγκελλάριον Χίτλερ απετέλεσε διά τον πρώτον πραγματικήν παραίτησιν.

ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Επ’ ευκαιρία του συνελθόντος εις το Μιλάνον φουτουριστικού συνεδρίου, υπό την προεδρίαν του περικλεούς Μαρινέττι, επανέρχεται το ζήτημα της φουτουριστικής κουζίνας. […] Ενας αρχιμάγειρας πρέπει εις το εξής να είνε όχι μόνον μάγειρος, αλλά και γλύπτης, και ζωγράφος, και μουσικός, και αρχιτέκτων. Πράγματι, μία από τας θεμελιώδεις αρχάς της φουτουριστικής κουζίνας είνε ότι «πρέπει να ζητήται από κάθε μάγειρον διανοητική κατάρτησις επιτρέπουσα εις αυτόν να αντιληφθή ότι το σχήμα και το χρώμα είνε εξ ίσου σπουδαία με την γεύσιν των εδεσμάτων».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT