Οκτώ χρόνια μετά…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας. Αφότου εγκατέλειψε τον λεγόμενο στίβο της πολιτικής, έχασε κιλά, ξανάνιωσε από κάθε άποψη.

Κάθε τόσο αναρτά στο Instagram και μια κοντινή φωτογραφία του, από αυτές που υποδηλώνουν ότι ο φωτογραφηθείς κάνει αυτό που στα σόσιαλ μίντια έχει οριστεί ως «ζωάρα». Με άλλα λόγια, ο πρώην αρχηγός των ΑΝΕΛ περνάει καλά και «αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Κάθε τόσο κάνει και κάποιο πολιτικό σχόλιο στο Instagram. Το τελευταίο (μέσα από σκάφος και αυτό) είχε ως θέμα την αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Στα είπα και άφησες να πουν αναγκαίο κακό».

Η μάλλον προβληματική σύνταξη, τέτοια που να μην πολυκαταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει να πει, φωτίζεται από το «αναγκαίο κακό»: το σχόλιο, δηλαδή, ήταν δηκτικό προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «αναγκαίο κακό».

Αναγκαίο κακό που την πρώτη ανακοίνωση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Ιανουάριο του 2015, την έκανε ο κ. Καμμένος. Αναγκαίο κακό τα σφιχταγκαλιάσματα των Τσίπρα – Καμμένου τον Σεπτέμβριο του 2015, τη νύχτα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές για δεύτερη φορά.

Ο κ. Καμμένος έδωσε και τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι κατά τις δραματικές διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, στην πρόταση Σόιμπλε – Μέρκελ για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε να απαντήσει καταφατικά η ελληνική κυβέρνηση και ότι ο κ. Καμμένος, με ενέργειές του προς τις ΗΠΑ, αποσόβησε το κακό.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας αθέτησε τη δέσμευσή του απέναντι στους ΑΝΕΛ να μην ασχοληθεί με το θέμα και ότι η συμφωνία έγινε επειδή η κ. Μέρκελ έταξε στον Αλέξη Τσίπρα το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε, όμως ο κ. Καμμένος ανταπάντησε «να μην τον προκαλούν» διότι έχει «βίντεο και μηνύματα».

Το γράφαμε και στην αρχή της εβδομάδας: «Ολα εδώ πληρώνονται» για τον Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν περνάει καθόλου καλά, σε αντίθεση με τον παλαιό του συνέταιρο στην εξουσία. Οσο βάρος έχασε εξωτερικά ο κ. Καμμένος φαίνεται τώρα να το επωμίζεται εσωτερικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισαν πολλές φορές τους εθνικολαϊκιστές ΑΝΕΛ «κεντροδεξιό» κόμμα, θέτοντας το πνεύμα της συνεργασίας όντως στο πνεύμα του «αναγκαίου κακού» (οι πιο, ας πούμε, προχωρημένοι τη χαρακτήρισαν «ρεαλπολιτίκ» ή, αλλιώς, όταν κάνουμε εμείς ρεαλπολιτίκ είναι οκέι, όταν την κάνουν οι άλλοι, όχι), και κάπως έτσι νόθευσε ανεπανόρθωτα το περιλάλητο «Πρώτη φορά Αριστερά».

Πολιτικά μιλώντας, οκτώ χρόνια μετά, έρχεται η ώρα να πληρώσει (και αυτόν) τον λογαριασμό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT