Οι πρωταθλήτριες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Μεσημέρι του Σαββάτου και ο ήλιος λούζει την κερκίδα στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (ΝΟΒ). Κόσμος έχει συγκεντρωθεί αψηφώντας τη ζέστη. Οι περισσότεροι συνωστίζονται στα «ορεινά», προστατευμένοι στη σκιά του στεγάστρου.

Πρωτάθλημα πόλο κορασίδων, ημιτελικοί. Πρώτος ημιτελικός: Βουλιαγμένη – Πανιώνιος. Η μία άκρη της κερκίδας έχει κατακλυστεί από φιλάθλους του Πανιωνίου. Ολοι κοιτάζουμε άναυδοι τη μασκότ του ιστορικού συλλόγου της Νέας Σμύρνης: το Πανθηρόνι. Κάποιος ή κάποια έχει ντυθεί πάνθηρας στα χρώματα του Πανιωνίου. Πλήρης μάσκα στο κεφάλι, σκεπασμένα χέρια και πόδια, μέσα στο λιοπύρι. Ορθια η μασκότ, παροτρύνει τους καθήμενους πίσω της. «Θα πάθει αποπληξία», λέει ο Ρένος πίσω μου, όχι και τόσο αστειευόμενος είναι η αλήθεια. Συμμερίζομαι την αγωνία του. Το Πανθηρόνι όμως δεν παθαίνει απολύτως τίποτα.

Υποτίθεται ότι το άθλημα της υδατοσφαίρισης είναι πιο «ευγενές», αλλά δεν απουσιάζουν τα νεύρα, οι εντάσεις – προς τους διαιτητές και μόνον ή μεταξύ των θεατών. Κανένας δεν τολμάει να προσβάλει τις νεαρές παίκτριες (πάλι καλά!), οι πάγκοι των οποίων βρίσκονται ακριβώς από κάτω μας.

Ο αγώνας εξελίσσεται αμφίρροπος. Δύο φορές η Βουλιαγμένη αφήνει πίσω της τον Πανιώνιο με τρία γκολ διαφορά, όμως ο «Αιώνιος» όχι μόνον επανακάμπτει, αλλά στο τελευταίο λεπτό περνάει μπροστά: 11-10. Μισό λεπτό πριν από τη λήξη η Βουλιαγμένη ισοφαρίζει.

Πάμε στα πέναλτι: Τρία πέναλτι στη σειρά χάνει η Βουλιαγμένη. Ο Πανιώνιος προκρίνεται. Τα κορίτσια του τραγουδούν μέσα στο νερό, την ίδια στιγμή που τα κορίτσια της Βουλιαγμένης ξεσπούν σε λυγμούς στον πάγκο τους.

Ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός: Αλιμος – Ολυμπιακός. Εκεί ο φανατισμός περισσεύει: Ενα πλαστικό μπουκάλι εκσφενδονίζεται από την κερκίδα και βρίσκει τον ένα διαιτητή στα πλευρά. Ο αγώνας διακόπτεται για λίγα λεπτά. Η μαμά μιας (πολύ καλής) παίκτριας του Αλίμου ωρύεται. Η ζέστη κορυφώνεται. Και αυτός ο αγώνας πάει στα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός κερδίζει.

Οι δύο τελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος, γίνονται το ίδιο απόγευμα, στην ίδια πισίνα. Αυτή τη φορά είμαστε όλοι στη σκιά. Η Βουλιαγμένη παίρνει την τρίτη θέση από τον Αλιμο σχετικά εύκολα και στον μεγάλο τελικό ο Πανιώνιος νικάει κατά κράτος τον Ολυμπιακό. Το Πανθηρόνι τα δίνει όλα στην εξέδρα. Αφού άντεξε το πρωί…

Κοιτώ στο τέλος νικήτριες και ηττημένες με τον ίδιο θαυμασμό. Στα δικά μου μάτια, είναι όλες τους πρωταθλήτριες.

Εντάξει, λυπηθήκαμε για την τρίτη θέση της Βουλιαγμένης, αλλά η τελευταία εικόνα είναι που μένει μέσα μου: Ενα οκτάχρονο κορίτσι σκύβει από το κάγκελο της κερκίδας και λέει στη Μελίνα της Βουλιαγμένης, που πέτυχε πέντε γκολ στον αγώνα με τον Αλιμο: «Θα μου δώσεις αυτόγραφο;».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT