90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-7-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΕΣΑΖΩΝ: Το Πρακτορείον Ρώυτερ ανακοινοί τα εξής: Πληροφορούμεθα εξ ελληνικής πηγής ότι κατόπιν των τελευταίων του συνομιλιών μετά των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Μαξίμου και Λοβέρδου, ο υπουργός του Θησαυροφυλακίου κ. Νέβιλ Τσάμπερλαιν ανέλαβε να ενεργήση ως μεσάζων μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των ξένων ομολογιούχων. Ο κ. Τσάμπερλαιν επέδειξεν μεγάλην συμπάθειαν και ζωηρόν ενδιαφέρον διά την ελληνικήν υπόθεσιν, οι δε Ελληνες αντιπρόσωποι αναμένουν ήδη παρ’ αυτού πληροφορίας όσον αφορά τ’ αποτελέσματα των προσπαθειών του. Επίσης αναμένουν νέας τηλεγραφικάς οδηγίας εξ Αθηνών.

ΑΝΕΥ ΑΝΑΒΟΛΗΣ: Η δράσις των Αμερικανών ληστών προσλαμβάνει από ημέρας εις ημέραν απειλητικωτέρας διαστάσεις. Εις την Φιλαδέλφειαν προ ημερών τρεις λησταί επιβαίνοντες αυτοκινήτου εφόνευσαν διά των περιστρόφων των τον αστυνομικόν, ο οποίος επέβλεπεν την πληρωμήν των εργατών ενός εργοστασίου και εξηφανίσθησαν αφού αφήρεσαν από τον ταμίαν 10.000 δολλαρίων. Αφ’ ετέρου εγνώσθη ότι η οικογένεια του τραπεζίτου Λιούερ, ο οποίος είχεν απαχθή από ληστάς εις το Ιλλινόις προ δύο εβδομάδων, χωρίς να υπάρχη καμμία είδησις περί αυτού, έλαβε τέλος εν ιδιόχειρον σημείωμα του απαχθέντος, διά του οποίου συνιστά ούτος όπως καταβληθούν άνευ αναβολής τα ζητούμενα λύτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT