Προς Πελοποννησίους

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Στις 8 Ιουνίου του 2018 ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook με την οποία δικαιολογούσε την επίθεση που είχε δεχθεί στον Λευκό Πύργο ο τότε δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. Είχε γράψει σε άπταιστη ακροδεξιά διάλεκτο ότι «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», λόγω της στήριξης Μπουτάρη στη συμφωνία των Πρεσπών. Αν και υποστήριξε ότι δεν είχε κάνει ο ίδιος το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά κάποιος από τους συνεργάτες του που διαχειρίζονται τους προσωπικούς του λογαριασμούς, δεν γλίτωσε την αποπομπή του από το κόμμα. Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τη διαγραφή του δημάρχου του Αργους με σχόλιο στο Twitter: «Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Στην πραγματικότητα το σχόλιο του δημάρχου Αργους ήταν στο σύνολό του ένα μνημείο αντισημιτισμού και πολιτικής απρέπειας. «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί, λέει, να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει για τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει και ότι είναι χοντρός· ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα. Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δεν φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι», εμφανίζεται να δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα ο Δημήτρης Καμπόσος.

Η επιστροφή του δημάρχου Αργους στη Ν.Δ. δεν είναι αυτό που θα ευχόταν η κεντρώα συνιστώσα της.

Χωρίς να υπάρξει κάποια δήλωση μεταμέλειας, ο κ. Καμπόσος είναι από προχθές και πάλι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από απόφαση του προέδρου του κόμματος. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, ο οποίος σε μια κρίση πολιτικού κυνισμού είχε δηλώσει ότι μετά τις φονικές φωτιές του 2007, που ρήμαξαν τη μισή Ελλάδα, «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε». Αυτούς τους δύο πολιτικούς άνδρες επέλεξε να αποκαταστήσει ο πρωθυπουργός, όπως έχει κάθε δικαίωμα.

Ωστόσο, είναι κινήσεις που δείχνουν εκ πρώτης όψης πολιτικά ακατανόητες. Γιατί ένας πανίσχυρος πρόεδρος της κυβέρνησης να επιδείξει τόση γενναιοδωρία σε δύο πρώην διαγραφέντες; Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά· εκτός αν εντάσσεται σε κάποιο βαθύ νεοδημοκρατικό παρασκήνιο που δεν έχουμε υπόψη μας. Πάντως, τη Δευτέρα ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δεν κατόρθωσε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του Μεγάρου Μαξίμου (το επίσημο χρίσμα δόθηκε στον κ. Δημήτρη Πτωχό), παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου κατήγγειλε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά». Ειπώθηκαν ακόμη βαρύτερα από το στόμα του κ. Νίκα, αλλά τα πήρε ο καπνός της πυρπολημένης Αττικής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT