90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-7-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

«ΕΓΚΛΗΜΑ»: Το συνέδριον του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, το οποίον με εύλογον ενδιαφέρον παρηκολούθησεν ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος και η δημοσία γνώμη της χώρας, αναμφιβόλως δε και του εξωτερικού, ετερματίσθη εν μέσω ατμοσφαίρας εκτάκτως τεταραγμένης. Και αν η οργανωτική ενότης του κόμματος των Γάλλων μαρξιστών παραμένη ανέπαφος, το υπάρχον εις τας τάξεις των ηθικόν σχίσμα κατέστη έτι εμφανέστερον κατά τας τελευταίας ιδίως συνελεύσεις του συνεδρίου. Το συνέδριον αυτό ήτο, κατ’ ουσίαν, μία δίκη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η οποία, κατά την γνώμην της πλειοψηφίας των μελών του, είχε διαπράξει «έγκλημα» να ψηφίσει εις την Βουλήν τον προϋπολογισμόν του Κράτους και να κηρυχθεί υπέρ της υπό ωρισμένας προϋποθέσεις συμπράξεως των σοσιαλιστών με την «αστικήν» κυβέρνησιν Νταλαντιέ.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Σημαντικαί ανακοινώσεις εγένοντο εις την ετήσιαν συνεδρίασιν της Βρεττανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, ήτις έλαβεν χώρα προ τινων ημερών. Από τας ανακοινώσεις ταύτας επιτρέπεται το συμπέρασμα ότι αι μελέται περί της θεραπείας του καρκίνου, τας οποίας από μίας δεκαετίας διεξάγει το ίδρυμα τούτο, απέληξαν τέλος εις θετικά αποτελέσματα, τα οποία παρέχουν την ελπίδα της προσεχούς επιτεύξεως της θεραπείας της τρομεράς αυτής ασθενείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT