90 χρόνια πριν…25-7-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι ο διάσημος εφευρέτης Μαρκόνι πρόκειται να αρχίση νέαν σειράν πειραμάτων του επί του γιωτ-εργαστηρίου του «Ηλέκτρα», σχετικώς με την χρησιμοποίησιν των «υπερβραχέων» ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Κατά τας πληροφορίας αυτάς, επιβεβαιουμένας επισήμως, η «Ηλέκτρα» θα επιχειρήση εντός των ημερών ταξίδιον κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν νέα πειράματα πομπής και λήψεως δι’ υπερβραχέων κυμάτων. Πέρυσι τοιαύται μεταδόσεις είχον γίνει επιτυχώς εις απόστασιν 118 μιλίων. Τώρα ο Μαρκόνι πιστεύει ότι θα δυνηθή να εδραιώση και να αναπτύξη τα επιτευχθέντα αποτελέσματα […] Ελπίζει ούτω ότι θα δυνηθή να φθάσει εις νέας ανακαλύψεις, αι οποίαι θα επιτρέψουν την ευρυτέραν χρησιμοποίησιν των υπερβραχέων κυμάτων εις τας ασυρμάτους τηλεγραφικάς και τηλεφωνικάς επικοινωνίας.

ΔΙΑΖΥΓΙΑ: Τρία αμερικανικά πανεπιστήμια επλουτίσθησαν με μίαν νέαν έδραν, αφιερωμένην ες μίαν νέαν επιστήμην, την οποίαν παρημέλουν μέχρι τούδε εντελώς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: «την επιστήμην της συζυγικής ευτυχίας». Η λαμπρά αυτή πρωτοβουλία ανήκει εις το Πανεπιστήμιον Μπάτλερ της Ινδιαναπόλεως. «Εν από τα ανησυχητικώτερα συμπτώματα της εποχής μας συνίσταται εις την διαρκή αύξησιν του αριθμού των διαζυγίων», τονίζει η σχετική εγκύκλιος του Πανεπιστημίου Μπάτλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT