90 χρόνια πριν…26 – 7 – 1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑΣΤΑΣΗ: Εκάστη παρερχομένη ώρα καθιστά καταφανεστέρας τας διαφοράς αντιλήψεων αίτινες χωρίζουν την δεξιάν από της αριστερής πτέρυγος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Γερμανίας. Ηνωμένοι εφ’ όσον επρόκειτο να καταπολεμήσουν τας εξαφανισθείσας πλέον πολιτικάς οργανώσεις, οι χιτλερικοί φαίνονται τώρα ανίκανοι να διατηρήσουν εις τας τάξεις των την ιεράν ένωσιν, η οποία τους επέτρεψεν να υπερπηδήσουν εμπόδια, φημιζόμενα ως ανυπέρβλητα. Οι μετριοπαθέστεροι οπαδοί του Χίτλερ δηλώνουν, μετά τον «Φύρερ» ότι η επανάστασις ετερματίσθη και ο υπουργός των Εσωτερικών του Ράιχ κ. Φρικ [φωτογραφία στο βήμα] χαράσσει την εγκύκλιόν του […], πρόγραμμα πολιτικόν, το οποίον διαφέρει αισθητώς από το εκτεθιμένον εις το περίφημον «Μάιν Καμπφ».

ΖΩΗΡΟΤΑΤΑ: Ενώπιον του Στρατοδικείου του Τόκιο ήρχισε η δίκη των μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής οι οποίοι ήσαν αναμεμιγμένοι εις την περίφημον συνωμοσίαν, της οποίας κυριώτερον επεισόδιον υπήρξε η δολοφονία του πρωθυπουργού Ινουκάι. Ταυτοχρόνως ενώπιον του Ναυτοδικείου ήρχισεν η δίκη αξιωματικών οι οποίοι είχον εκτελέσει την δολοφονίαν αυτήν. Μετά το πέρας των δύο τούτων δικών, θα αρχίση η δίκη εναντίον των μη στρατιωτικών συνενόχων. Η τριπλή αυτή υπόθεσις είναι το θέμα το οποίον απασχολεί ζωηρότατα την δημόσιαν γνώμην της Ιαπωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT