90 χρόνια πριν…27-7-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΟΡΙΟ: Τηλεγραφούν εξ Ουασιγκτώνος ότι το μεταξύ παραγωγής και καταναλώσεως περιθώριον, το οποίον αποπειράται να καλύψη ο πρόεδρος Ρούσβελτ, διαφαίνεται σαφώς εις την έκθεσιν της Ομοσπονδιακής Τραπέζης. Κατά την εν λόγω έκθεσιν, ελάχιστον μόνον μέρος της βιομηχανικής παραγωγής απερροφάτο υπό της λιανικής πωλήσεως. […] Ο κ. Ρούζβελτ, συνεχίζων την εφαρμογήν του προγράμματός του, υπέγραψε τον Κώδικα της εργασίας των επιχειρήσεων ναυπηγήσεων. Δι’ αυτού προβλέπεται ανώτατον όριον εργασίας εις τα ναυπηγεία 32 ώραι καθ’ εβδομάδα, μόνον δε προκειμένου περί κυβερνητικών παραγγελιών η εργασία θα παρατείνεται επί τεσσαράκοντα ώρας με ελάχιστον όριο ημερομισθίου 45 σεντς καθ’ ώραν διά τας βορείους Πολιτείας και 32 διά τας νοτίους.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Εις μίαν χώραν [ΗΠΑ] 120 εκατομμυρίων κατοίκων, ομιλούντων όλων την ιδίαν γλώσσαν, η κυκλοφορία των καθημερινών φύλλων είνε πολύ μικρότερη της κυκλοφορίας των μεγάλων εφημερίδων των Παρισίων ή του Λονδίνου. Τούτο οφείλεται εις την μεγάλην έκτασιν της χώρας και εις τον ανταγωνισμόν, ο οποίος εκδηλούται μεταξύ των διαφόρων Πολιτειών. Εκάστη εξ αυτών ενδιαφέρεται διά την ιδικήν της πρωτεύουσαν, την ιδικήν της κυβέρνησιν, τας ιδικάς της εφημερίδας. Και τα ιδικά της συμφέροντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT