90 χρόνια πριν…28-7-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Η κυρία Ρούσβελτ, η σύζυγος του αμερικανού προέδρου, εδέχθη να γίνη αρχισυντάκτης του αμερικανικού περιοδικού «Ο Οικιακός Σύντροφος της Γυναικός», το οποίον κυκλοφορεί εις 2 εκατομμύρια αντιτύπων. Η κυρία Ρούσβελτ θα ασχοληθή ειδικώς με ζητήματα σχετιζόμενα με τα προβλήματα της οικιακής ζωής. Ως βοηθόν της η κ. Ρούσβελτ θα έχη την κόρην της κυρίαν Κούρτις Νταλλ.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Η Παγκόσμιος Διάσκεψις του Λονδίνου είχε χθες την τελευταίαν της συνεδρίασιν […]. Εάν ελέγετο ότι τα αποτελέσματα των εργασιών της υπήρξαν γόνιμα θα ήτο ασέβεια προς την αλήθειαν. Αντιθέτως, η συνάντησις των αντιπροσώπων 66 εθνών εις την αγγλικήν πρωτεύουσαν απεκάλυψεν την πολυμέρειαν των διασταυρουμένων οικονομικών συμφερόντων και το αδύνατον της επιτεύξεως ενός συμβιβασμού, άνευ προκαταρκτικής εργασίας ικανής να εξομαλύνη τας επικινδύνους προεξοχάς και να εμπνεύση την πεποίθησιν επί την αποτελεσματικότητα μιας κοινής συνεργασίας διά την αντιμετώπισιν της κρίσεως. Οι αντιπρόσωποι των 66 εθνών οι οποίοι συνήλθον εις το Λονδίνον διά ν’ αποχωρισθούν μετά ένα και ήμισυ μήνα βεβαρυμένοι διά των αυτών και ζωηροτέρων έτι ανησυχιών, επανέρχονται εις τας χώρας των χωρίς να κομίσουν την ελπίδα καν μιας οικονομικής ανακωχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT