90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29–7–1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΑΔΡΑΝΕΙΑ: Την παρελθούσαν Τρίτην το Χόλλυγουντ ευρέθη αίφνης καταδικασμένον εις αδράνειαν και 32 ταινίαι παρέμειναν ημιτελείς, συνεπεία μιας απεργίας αποφασισθείσης υπό των σωματείων των τεχνικών του κινηματογράφου. Αρχικώς εγκατέλειψαν τας εργασίας των 465 τεχνίται της φωνοληψίας, των οποίων τα αιτήματα δεν είχον γίνει δεκτά υπό των εργοδοτών. Αλλ’ ο ρόλος των τεχνιτών αυτών είνε τόσον σπουδαίος εις την πραγματοποίησιν των ομιλουσών ταινιών, ώστε αμέσως πλέον των 30.000 προσώπων παρέμειναν άνευ εργασίας. Οι τεχνίται του ήχου ζητούν όπως ορισθή ανώτατον όριον δωδεκαώρου ημερησίας εργασίας και εβδομάς εξ ημερών. Οι διευθυνταί των κινηματογραφικών οίκων, οι οποίοι εκ της απεργίας αυτής ζημιούνται τεράστια ποσά, επεχείρησαν να αντικαταστήσουν τους απεργούς δι’ άλλων τεχνιτών. Δεν επέτυχον όμως, ως φαίνεται, αξιόλογα αποτελέσματα και διά τούτο αποφάσισαν να ζητήσουν, συμφώνως προς την νέαν αμερικανικήν νομοθεσίαν, την επέμβασιν της κυβερνήσεως.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ: Αγγέλλεται εκ Σίλμας ότι οι εν αδεία ευρισκόμενοι αξιωματικοί ανεκλήθησαν εσπευσμένως προκειμένου να μετάσχουν εκστρατείας εν τη περιοχή του Ανω Μόχμαντζ λόγω του φόβου εισβολής Ινδών επαναστατών προερχομένων εξ Αφγανιστάν. Οι Αγγλοι αποστέλλουν τέσσερα συντάγματα και δύο πυροβολαρχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT